מאפה שמרים,פסטו,פלפלים וגבינות

שושני שמרים,פסטו,פלפלים קלויים וגבינות זה ה-דבר! מאפה כל כך טעים וכל כך מיוחד, חובה על שולחן החג או בארוחה חלבית. אחד המאפים השווים אם לא ה..

אתם פשוט חייבים להכין אותו, אחר כך תודו לי.. 🙂 כי אין כמו שמרים זה דבר ראשון.. ועוד מלוחים אז בכללללל.. קניתם אותי פעמיים..

המאפה הזה רץ לי בראש כבר מלא זמן וכל פעם לא יצא לי להכין אותו..הכנתי פעם אחת ממש מזמן אבל לא משודרג ככה כמו היום.. והייתי חייבת להכין והנה הגיע שבועות ומה יותר מתאים מהמאפה הזה תגידו לי?  הולך לקשט את שולחן החג בגדוללל…

בקיצור, שאתם מכינים אל תשכחו לשלוח לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם, שאשוויץ בכם 🙂

שושני שמרים,פסטו,פלפלים וגבינות/אתי משה-חביב:

לבצק-
500 גרם קמח
כף שמרים
כף מלאה סוכר
כפית דבש
כוס מים נעימים מהברז (240 גרם)
שמן- 50 גרם (1/4 כוס)
כפית מלח

מילוי-
ממרח פסטו Sacla (כמות לפי הטעם האישי)
1 גמבה קלויה חתוכה לרצועות
100 גרם גבינה צהובה מגורדת נעם של טרה
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל
חופן צנוברים

הכנה:
לבצק-
לשים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ולערבב עם כף, להוסיף את הסוכר, הדבש והמים ולהתחיל ללוש במהירות איטית, להוסיף שמן ואת המלח. ללוש למשך 8 דקות. להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות ולעטוף בניילון נצמד ועל הניילון הנצמד לשים מגבת. להתפיח עד הכפלת נפח.
לאחר שתפח, להוציא את הנפח מהבצק עם הידיים ולחלק את הבצק ל 2.
לפתוח כל חתיכת בצק למלבן, למרוח פסטו, לשים גמבה ולפזר גבינות וצנוברים. לגלגל לרולדה. את הרולדה לחתוך לעיגולים ולסדר בתבנית / רינג כאשר החלק של המילוי כלפי מעלה ומטה. לא לסדר צפוף מידיי כי המאפה צריך עוד לתפוח בפעם השניה.
לאחר הסידור של הבצק הממולא בתבנית, להניח עליו מגבת או שקית ולתת התפחה נוספת עד שהבצק מתחבר ונהיה שמן, בערך 20-30 דקות, תלוי בטמפ' החדר.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ 45 דקות.
שמוציאים,לא לפרוס מייד, לחכות 15 דקות בערך.

מתכון שושני שמרים,פסטו, פלפלים וגבינות
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
מאפה שמרים,פסטו,פלפלים וגבינות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

9 thoughts on “מאפה שמרים,פסטו,פלפלים וגבינות

  1. וואוו סוףסוף….אכין משהו מיוחד ולא סטנדרטי.
    זה החג הראשון שאני מכינה לשבועות?

  2. היי, המתכון נראה מעולה ואני מתכוונת לעשות אותו:-)
    ניתן להכין אותו ולהקפיא לפני אפיה או שזה בעייתי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *