לחמניות לבית הספר מקמח לחם וקמח כוסמין לבן. בצק מעולה, אוורירי ונוח לעבודה.
בזמן האחרון הילדות כבר לא רוצות לחמניות קנויות (פינקתי אותן יותר מידי.. 🙂 ) אז במקום ללכת לקנות פשוט הכנתי לחמניות.. אחרי שטעמו את אלה,החליטו סופית שלא קונים יותר בחוץ.. מי אני שאתווכח?
לחמניות לבית הספר, רכות, אווריריות, חמות וטריות. הריח שישגע את כל הבית.. רוצו להכין..
לפני כן כמה טיפים קטנים וחשובים..
חשוב להקפיד על קמח לחם שעשיר בגלוטן ולא להשתמש בקמח רגיל, חשוב עוד יותר להשתמש במשקל.. נכון,אני כותבת לכם גם בכוסות וגם בגרמים, משתדלת להמיר את הכמויות לכל אחד, אבל תמיד תדעו שלעבוד עם משקל זה הכי מדוייק שיש וככה לא תמצאו את עצמכם מתוסכלים מהתוצר וזה נוגע לכל מתכון שתכינו! כי הכוס שאחד משתמש זה לא הכוס שהאחר משתמש בה. למרות שאם לא ציינתי אחרת הכוונה במילה כוס זאת כוס מידה, לא חד פעמי, לא כוס זכוכית, ועדיין הכי טוב זה להשתמש במשקל.
בקיצור, לחמניות מעלפות וטעימות שאחרי שתכינו לא תרצו להכין לחמניות אחרות.
הכנתם ואהבתם? שלחו לי תמונות לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv/
שיהיה בתיאבון 🙂
לחמניות לבית הספר/ אתי משה-חביב:
מה צריך?
420 גרם קמח לחם (3 כוסות)
250 גרם קמח כוסמין לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
כף ורבע שמרים יבשים
2 כפות מחמצת פעילה (לא חובה אם אין)
2 כפות סוכר
1 כף דבש
1 ביצה m
1/3 כוס שמן קנולה (66 גרם)
כפית מלח
1+1/2 כוסות מים (360 גרם)
להברשה מעל:
ביצה טרופה
כפית שמן
לטרוף יחד.
לציפוי:
שומשום
הכנה:
לשים את המים, שמרים וסוכר בקערה ולערבב, להוסיף את המחמצת מעל ולא לגעת. להניח בצד למשך 10 דקות. בינתיים לנפות את הקמחים לתוך קערת המיקסר.
להוסיף את תערובת המים עם השמרים המוכנה על הקמחים ולהתחיל ללוש לדקה. להוסיף את השמן, דבש, המלח והביצה וללוש עד קבלת בצק. לישה של 8 דקות.
לאחר שהבצק מוכן לכדרר אותו בצורת כדור ולהעביר אותו לקערת התפחה משומנת קלות,לשמן קלות גם את הבצק למניעת קרום. לעטוף את הקערה בניילון נצמד ומעל לשים מגבת. להתפיח עד הכפלת הנפח (גם אם זה לוקח יותר משעה, אל תתפתו לגעת בבצק).
לאחר שהבצק תפח, להוריד נפח בעזרת היד/אגרוף ולחלק את הבצק לכמות ולגודל הלחמניות שתרצו. אני חילקתי ל 10-13 לחמניות במשקל בין 90-100 גרם כל אחת. לאחר שחילקתם את הבצק, הכינו מהם את צורת הלחמניות שתרצו.
אם בחרתם להכין צורת לחמניה מאורכת יש לפתוח חתיכת בצק למלבן (עם הידיים זה מספיק טוב,אין צורך במערוך) ולגלגל לרולדה או לקפל את הבצק כמו רולדה (אם הבצק רך ודביק), אין צורך לקמח את הבצק בעת השימוש, לקמח אך ורק את הידיים מידיי פעם ואם יש צורך אז רק טיפונת את הבצק,טיפונת! לאחר שהכנתם את הצורה תעבירו את הלחמניה על נייר אפייה שבתבנית התנור, כסו את הלחמניות שבתבנית עם מגבת קלה או שקית. התפיחו שוב, בערך חצי שעה, תראו כבר לפי צורת הלחמניה.
לפני הכניסה לתנור, הברישו בביצה טרופה עם כפית שמן, לפזר מעט שומשום או לא לפזר כלום.. (מה שאוהבים)
להכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך כ 20 דקות או עד שמשחים.
מתכון לחמניות לבית הספר
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
לחמניות נהדרות! רכות ואוריריות, תודה
תודה רבה, איזה כייף…
לדעתי כמות המים גדולה מדי. הוספתי עוד הרבה קמח במהלך הלישה. אבל מתכון כיף ולחמניות מאוד טעימות (:
הכל תלוי בקמח שמשתמשים בו. יש קמחים שסופחים פחות קמח ויש שיותר. תמיד מומלץ להתחיל בכל מתכון שמכינים בחצי כוס פחות נוזלים ולהוסיף בהתאם.
שמחה שאהבת:)