לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא)

לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא) .. חצי כוסמין מלא חצי כוסמין לבן. הכוסמין בריא מאוד בגלל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטת הלחם, וגם בשל כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. יש בו אחוז נמוך של גלוטן.
אני הכנתי לחמניות עם שילוב של כוסמין מלא וכוסמין לבן. סך הכל 100% כוסמין.
לרוב שמשתמשים רק בקמח כוסמין מלא יש למאפה נטיה להיות שטוח ולרוב יש צורך לתחום אותו בתוך תבנית כדי שיקבל צורה.
לכן, שילבתי את המאפה עם מלא ולבן, אך הפעם שניהם כוסמין.
באתר יש כבר מתכון ללחמניות אך הן מורכבות מ 50% כוסמין מלא ו 50% קמח לחם לבן פשוט. הפעם החלטתי להשתמש אך ורק בכוסמין. ולא רק שהשתמשתי בכוסמין גם לא הכנסתי לבצק ביצים וגם לא סוכרים מלאכותיים כמו סוכר לבן או חום. המרתי את הסוכר בממתיק טבעי של דבש.
לחמניות בריאות מאוד, טעימות, רכות להפליא וממש מומלצות.
כמו שאתם יודעים יש לי אהבה לפחממות ובעיקר להכנת לחמים ולחמניות , לרוב אוהבת את טעמי הקמח הלבן אבל הפעם הכוסמין הפתיע בגדול..ניתן לשלב גם גרעינים לתוספת טעם, הפעם לא הוספתי בגלל הילדות אבל בעיניי תוספת של גרעינים ופשתן תעשה רק טוב ללחמניות ותעשיר אותן.
בקיצור, רוצו להכין את הלחמניות הכי טעימות שתכינו מקמחי כוסמין ואל תשכחו מי הביא לכם את המתכון המושלם הזה 🙂
באינסטגרם שלי תוכלו לראות סרטונים לקליעת חלות ולחמניות, מוזמנים להציץ:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv/

הכנם ואהבתם, שלחו אליי תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק 🙂

לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא) /אתי משה-חביב:

מצרכים:
1/2 קילו קמח כוסמין לבן (500 גרם)
1/2 קילו קמח כוסמין מלא (500 גרם)
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם) או שקית שמרים טריים (50 גרם)
3 כפות דבש (66 גרם)
כף וחצי מלח (30 גרם)
1/3 כוס שמן זית (67 גרם)
515 גרם מים ( 2 כוסות פלוס כף)

הכנה:
בקערת המיקסר לשים את הקמחים עם השמרים ולערבב עם כף.
להוסיף את הדבש, השמן,חצי מכמות המים ואת המלח להתחיל ללוש (עם וו הלישה) ותוך כדי להזרים את המים פנימה עד שנגמרים המים.(ניתן להכניס ולשלב תוספות של פשתן וגרעינים) ללוש הכל יחד למשך 8-10 דקות. להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות ולכסות את הקערה בניילון נצמד ועליה מגבת.
התפחה של שעה וחצי בערך.
לאחר שהבצק תפח, להוריד נפח ולחלק אותו ל 15 עיגולים שווים. יוצאות כ 15 לחמניות של 100-115 גרם כל אחת.
ניתן להכין איזו צורה שרוצים מהלחמניה. לאחר שהכנתם את הצורה שאתם רוצים, הניחו על מגש עם נייר אפיה ולתת התפחה נוספת ללחמניות, עד שתראו שהן תפוחות יפה (בערך 45 דקות, תלוי בטמפרטורה שבחדר). לפני הכניסה לתנור ניתן למרוח בביצה טרופה או אם אתם מעדיפים בלי ביצה כלל למרוח פשוט מים. לפזר שומשום והכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך כ 20-25 דקות.

מתכון לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא) 
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

לאחר התפחה

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא)
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

6 thoughts on “לחמניות כוסמין (שילוב כוסמין לבן וכוסמין מלא)

  1. שלום אתי!
    אם משתמשים רק בכוסמין לבן (לא יכולה להשתמש בדגנים מלאים עקב בעיות בריאותיות), מה כמות המים שצריך? (מניסיון, זה לא אותה כמות והבצק יוצא רך מדי או יבש מדי..).
    אשמח לדעתך..

    1. לא הכנתי רק עם לבן, אבל לקילו קמח שמים בדרך כלל 2 כוסות מים. תתחילי עם כוס ושלושת רבעי ותוסיפי לאט לאט בהתאם לבצק עד שתראי שהבצק מתנתק מהדפנות והופך לבצק נוח וגמיש,לא דביק ולא יבש.
      בהצלחה 🙂

    1. אני מזמינה קמחים ישירות מטחנת קמח לכן אין לי אריזה לצלם. חשוב וכדאי לקנות קמח באיכות טובה מחברה טובה. יש בחנויות מתמחות באפיה סוגים טובים של קמחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *