לחמניות כוסמין מלא 100%, בלי תוספת קמחים לבנים או קמחים אחרים.
לחמניות טעימות ורכות עטופות בפשתן,גרעינים,שיבולת שועל ושומשום.
כוסמין הוא דגן, הוא נחשב לקל יותר לעיכול, פחות אלרגני, הכוסמין המלא מכיל יותר חלבון מחיטה מלאה ומשיפון.
בכוסמין יש אחוז גבוה של חלבון, אחוז נמוך של גלוטן. מתאים לרגישים או כאלה שפחות מעכלים טוב את הגלוטן. אבל לא מתאים לצליאקים כי הוא עדיין עם גלוטן אך באחוזים נמוכים. בכוסמין יש אחוז גבוה של מינרלים.
הכוסמין בעל ערך גליקמי נמוך (מעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר והאינסולין בדם) ולכן מונע עליה במשקל, מתאים לסוכרתיים ולאנשים המעוניינים לרדת במשקל.
שימו לב שבגלל שאחוז הגלוטן נמוך קשה ללחם, לחמניות או כל מאפה אחר להתרומם לגובה והוא יוצא טיפה יותר דחוס בגלל זה.
המון יתרונות בקמח הכוסמין, כל מה שנשאר לכם לעשות זה להכין את הלחמניות הנהדרות האלה ולהנות מהן:)
אל תשכחו לשלוח לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם, מחכה לכם:)
לחמניות כוסמין מלא/אתי משה-חביב:
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין מלא 100%
כף שמרים יבשים-10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סוכר – 17 גרם
1 ביצה m*
3 כפות שמן זית – 30 גרם
כוס ורבע מים-300גרם
כפית מלח-10 גרם
לציפוי:
קערה עם מים.
תערובת:
3כפות שומשום
3 כפות קוואקר
3 כפות גרעיני חמניה קלופים לא קלויים
3 כפות זרעי פשתן
* ניתן להכין את הבצק גם ללא ביצה ובכך להפוך אותו לטבעוני.
הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים, לערבב עם כף. להוסיף סוכר, דבש, ביצה ומים (התחילו עם 250 גרם מים ותוסיפו בהתאם) ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק, לזלף את השמן בזרם דק תוך כדי פעילות המיקסר ולהגביר את המהירות לטיפה יותר מהרה, לתת לבצק להתגבש (בהתחלה הבצק נראה מתפרק בגלל הוספת השמן, הכל בסדר, זה מסתדר), ללוש 6 דקות. לסיום להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות. (לגבי המלח-אם אתם לא רוצים מלוח מידיי הפחיתו מכמות המלח בחצי).
לכדרר את הבצק לכדור ולהעביר לקערת התפחה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק עולה יפה (הזמנים משתנים בהתאם למזג האוויר).
לאחר שהבצק תפח לחלק אותו לכדורים שווים ומכינים איזו צורה שרוצים (יש סרטונים שמורים בהייליטס אצלי באינסטגרם).
לחלק ל 80-85 גרם כל לחמניה.
יוצאות כ 11 לחמניות.
טובלים כל חתיכת בצק (אחרי שעיצבתם צורה) במים ואז בציפוי (את כל חומרי הציפוי מערבבים יחד) ומניחים בתבנית להתפחה נוספת, מכוסים במגבת.
שתופחים יפה להכניס לתנור שחומם מראש לטורבו ב175מעלות לאפיה במשך כ 20 דקות (אתם מכירים את התנור שלכם הכי טוב, לפעמים יש צורך בעוד 2-3 דקות אפיה)
לצנן מעט ולזלול.
ניתן להקפיא את הלחמניות ולהפשיר במידת הצורך.
מתכון לחמניות כוסמין מלא
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
נראה מעולה! האם חייב להוסיף סוכר/דבש? או אפשרי לוותר…
כן, סוכר חייב שיהיה במאפה. על הדבש אפשר לוותר אם זה קריטי.
מתכון נדיר!!!!
יצאו יותר טוב מבמאפיה..
שמתי פי 2 מכמות השמרים (לא בטוחה שבאמת צריך), סוכר במקום דבש וקצת פחות מים.
תודה!!♥️
איזה כייף ,שמחה שאהבת. אלה לחמניות מדהימות ממש.
היי, הלחמניות יצאו ממש יפות, שקלתי כל לחמניה 80 גר' ויצאו לי רק 7 ולא 11
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העידכון, אני אכין שוב ואעדכן את הכמות המדוייקת.
מתכון מעולה!! יצא מצויין!! תודה!
תודה רבה, כייף שאהבת:)
הייי אפשר עם כמחצית כוסמין לבן?
אפשר
הכנתי בלילה והשארתי במקרר להתפחה במשך כל הלילה. הבוקר חילקתי ל12 יצאו לחמניות גדולות רכות וטעימות
איזה יופי, שמחה שאהבת:)
כמה פחמימות יוצא ללחמניה?
מה הכוונה בפחממות? קלוריות או משקל של כל לחמניה?
הכנתי כמה פעמים ויצא נהדר האם הם לא קרציות אני חושבת שזה בגלל שאין לי בתנור מצב טורבו. בכל זאת רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות שיצאו קרציות?
נ פ ל א !!!!!!!
שמחה שאהבת:)
היי, ביצה מידה L זה נורא???
לא, אפשר גם L
עובד גם עם שיפון?
לא. שיפון מתנהג אחרת.
שלום, האם ניתן להמיר את הדבש בסילאן טבעי?
כן. אפשר גם בלי דבש/סילאן בכלל.
איך הצורה יוצאת כ"כ יפה
יש סרטון שצילמתי ששמור אצלי בהייליטס באינסטגרם.
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
אתי היקרה אמא איזה לחמניות מעולות
אני מתענגת כל שבוע
תבורכי מפי עליון
איזה כייף, שמחה שאהבת ותודה שהכנת:)
אתי שלום הלחמניות יצאו מעולה אך מעט מרירות.מה יכולה להיות הסיבה?
לקמח כוסמין יש טעם אגוזי ובולט, במיוחד אם המתכון הוא רק עם קמח כוסמין מלא ולא משולב, אבל תוסיפי כף דבש וכף סוכר למתכון וזה יאזן לך את הטעמים.
אגב, יש מתכון ללחמניות משולבות-כוסמין לבן וכוסמין מלא,הן הרבה יותר עדינות בטעמים.
היי אתי,
כמה קלוריות יש בכל יחידת לחמנייה?
לא יודעת לחשב את הקלוריות
היי, אפשר להפוך ללחם ?:)
מאמינה שכן, לקחת בחשבון יותר זמן התפחה ויותר זמן אפיה.
הלחמניות מצוינות אבל מאוד מלוחות, צריך חצי מכמות המלח
בהחלט ניתן להפחית מהמלח.
וואוו יצא פגז. הם טפחו טוב בתנור
רק לשים לב עם הטורבו הם יכולות להישאף
שמחה שאהבת ????
אפשר סרטון או הסבר איך ליצור את הצורה שהכנת?
יש אצלי באינסטגרם. אני אשתדל לצלם שוב ולהעלות גם לכאן.
נהדר!!
כתבת שלא חייבים ביצה, מה במקום?
שום דבר, פשוט לא להוסיף. לראות לפי הבצק אם צריך עוד כף מים או שמן.
הלחמניוצ כוסמין הכי מוצלחות שיצאו לי.
עשיתי כמות כפולה רק לא הכפלתי את הסןכר והדבש ועדיין יצא מושלם!
תודה על מתכון מעולה
שמחה לשמוע. איזה כייף ☺️ תודה רבה.
יותר מידי מלח,20 גרם זה לקילו קמח אז לחצי זה 10גרם ,עיקרון של 2% ממשקל הקמח
כן, נכון. לקילו זה 20 גרם, לחצי קילו זה 10. תיקנתי במתכון. תודה.