לחמניות כוסמין מלא

לחמניות כוסמין מלא 100%, בלי תוספת קמחים לבנים או קמחים אחרים.

לחמניות טעימות ורכות עטופות בפשתן,גרעינים,שיבולת שועל ושומשום.

כוסמין הוא דגן, הוא נחשב לקל יותר לעיכול, פחות אלרגני, הכוסמין המלא מכיל יותר חלבון מחיטה מלאה ומשיפון.

 בכוסמין יש אחוז גבוה של חלבון, אחוז נמוך של גלוטן. מתאים לרגישים או כאלה שפחות מעכלים טוב את הגלוטן. אבל לא מתאים לצליאקים כי הוא עדיין עם גלוטן אך באחוזים נמוכים. בכוסמין יש אחוז גבוה של מינרלים.

הכוסמין בעל ערך גליקמי נמוך (מעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר והאינסולין בדם) ולכן מונע עליה במשקל, מתאים לסוכרתיים ולאנשים המעוניינים לרדת במשקל.

שימו לב שבגלל שאחוז הגלוטן נמוך קשה ללחם, לחמניות או כל מאפה אחר להתרומם לגובה והוא יוצא טיפה יותר דחוס בגלל זה.

המון יתרונות בקמח הכוסמין, כל מה שנשאר לכם לעשות זה להכין את הלחמניות הנהדרות האלה ולהנות מהן:)

אל תשכחו לשלוח לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם, מחכה לכם:)

אחרי אפיה

לחמניות כוסמין מלא/אתי משה-חביב:

לבצק:
500 גרם קמח כוסמין מלא 100%
כף שמרים יבשים-10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סוכר – 17 גרם
1 ביצה m*
3 כפות שמן זית – 30 גרם
כוס ורבע מים-300גרם
כף מלח-20 גרם

לציפוי:
קערה עם מים.

תערובת:
3כפות שומשום
3 כפות קוואקר
3 כפות גרעיני חמניה קלופים לא קלויים
3 כפות זרעי פשתן

* ניתן להכין את הבצק גם ללא ביצה ובכך להפוך אותו לטבעוני.

הכל מסודר מראש. בצק אחרי תפיחה, קערה עם מים, צלוחית שטוחה עם תערובת הציפוי.
אחרי עיצוב ולפני התפחה שניה. מכסים במגבת ונותנים להן לתפוח.
אחרי התפחה שניה,לפני כניסה לתנור.
אחרי אפיה.

הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים, לערבב עם כף. להוסיף סוכר, דבש, ביצה ומים (התחילו עם 250 גרם מים ותוסיפו בהתאם) ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק, לזלף את השמן בזרם דק תוך כדי פעילות המיקסר ולהגביר את המהירות לטיפה יותר מהרה, לתת לבצק להתגבש (בהתחלה הבצק נראה מתפרק בגלל הוספת השמן, הכל בסדר, זה מסתדר), ללוש 6 דקות. לסיום להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות. (לגבי המלח-אם אתם לא רוצים מלוח מידיי הפחיתו מכמות המלח בחצי).

לכדרר את הבצק לכדור ולהעביר לקערת התפחה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק עולה יפה (הזמנים משתנים בהתאם למזג האוויר).

לאחר שהבצק תפח לחלק אותו לכדורים שווים ומכינים איזו צורה שרוצים (יש סרטונים שמורים בהייליטס אצלי באינסטגרם).

לחלק ל 80-85 גרם כל לחמניה.
יוצאות כ 11 לחמניות.

טובלים כל חתיכת בצק (אחרי שעיצבתם צורה) במים ואז בציפוי (את כל חומרי הציפוי מערבבים יחד) ומניחים בתבנית להתפחה נוספת, מכוסים במגבת.
שתופחים יפה להכניס לתנור שחומם מראש לטורבו ב175מעלות לאפיה במשך כ 20 דקות (אתם מכירים את התנור שלכם הכי טוב, לפעמים יש צורך בעוד 2-3 דקות אפיה)
לצנן מעט ולזלול.
ניתן להקפיא את הלחמניות ולהפשיר במידת הצורך.

מתכון לחמניות כוסמין מלא
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמניות כוסמין מלא
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 14 Review(s)

43 thoughts on “לחמניות כוסמין מלא

      1. מתכון נדיר!!!!
        יצאו יותר טוב מבמאפיה..
        שמתי פי 2 מכמות השמרים (לא בטוחה שבאמת צריך), סוכר במקום דבש וקצת פחות מים.

        תודה!!♥️

  1. הכנתי בלילה והשארתי במקרר להתפחה במשך כל הלילה. הבוקר חילקתי ל12 יצאו לחמניות גדולות רכות וטעימות

  2. הכנתי כמה פעמים ויצא נהדר האם הם לא קרציות אני חושבת שזה בגלל שאין לי בתנור מצב טורבו. בכל זאת רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות שיצאו קרציות?

          1. אתי היקרה אמא איזה לחמניות מעולות
            אני מתענגת כל שבוע
            תבורכי מפי עליון

    1. לקמח כוסמין יש טעם אגוזי ובולט, במיוחד אם המתכון הוא רק עם קמח כוסמין מלא ולא משולב, אבל תוסיפי כף דבש וכף סוכר למתכון וזה יאזן לך את הטעמים.
      אגב, יש מתכון ללחמניות משולבות-כוסמין לבן וכוסמין מלא,הן הרבה יותר עדינות בטעמים.

  3. הלחמניוצ כוסמין הכי מוצלחות שיצאו לי.
    עשיתי כמות כפולה רק לא הכפלתי את הסןכר והדבש ועדיין יצא מושלם!
    תודה על מתכון מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *