לחמניות חלב ודבש

לחמניות חלב ודבש רכות וספוגיות כמו ענן רך וקל, טעימות בטירוף! הלחמניות או החלות, מה שתבחרו להכין הן עם מתיקות עדינה, יוצאות ממש רכות ומיוחדות.
השימוש בדבש במאפי שמרים מאוד נפוץ אצלי, אתם כבר מכירים כי ראיתם הרבה מתכונים שלי ותמיד יש שם דבש.. חלב גם מופיע במתכוני השמרים שלי אבל אבקת חלב זה משהו חדש שרציתי לנסות.
לפני הרבה זמן ראיתי מישהי שהעלתה מאפה עם אבקת חלב, הייתי בטוחה שזה משהו שקשה להשיג ולמה בכלל זה תורם,מה זה בכלל?
אז בדקתי, קניתי (שזה אגב נמכר בכל חנות לחומרי אפיה) והפעם גם השתמשתי.. הייתי חייבת לבדוק אם זה באמת גורם למאפה יותר רכות מבדרך כלל כפי שהבחורה מהפוסט ההוא אמרה.. ו.. וואלה , הופתעתי לטובה, באמת לחמניות/חלות רכות ונעימות למגע ובטעם.
הבצק עצמו נחשב "בצק מועשר" כי הוא עם חמאה וחלב ולכן הוא "כבד" יותר מאשר בצק שעשוי משמן ומים. בעקבות זאת מומלץ לתת לו התפחה של לילה במקרר כי הוא דורש זמן התפחה יותר מהרגיל. קחו בחשבון.
כל זה שווה את המנוחה והזמן של ההתפחה. כי החלות/לחמניות המתוקות האלה פשוט מדהימות!!
תכינו וספרו לי מה אתם אומרים..אל תשכחו לתייג אותי כמובן:https://www.instagram.com/etimoshehaviv/

לחמניות חלב ודבש/אתי משה-חביב:

מה צריך?
3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
2 כפות דבש
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
180 גרם מים/חלב (עד 3/4 כוס)
3 כפות אבקת חלב (30 גרם)
2 ביצים m , שווה 100 גרם.
קורט מלח

למריחה לפני הכניסה לתנור: ביצה טרופה או חלב.

למריחה שיוצאים מהתנור: 1/2 כוס מים, 4 כפות דבש, כף סוכר. להמיס יחד על הגז (כמו סירופ סוכר). להבריש את החלות/לחמניות שיוצאות מהתנור. אפשר גם סירופ סוכר פשוט של 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים-לבשל יחד עד המסת הסוכר. למרוח על המאפה מיד עם היציאה מהתנור.

הכנה:
לערבב קמח עם שמרים, להוסיף את כל השאר מלבד המלח והחמאה, ללוש יחד כ 2 דקות, להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה ולסיום את המלח. ללוש למשך 8 דקות.
להעביר לקערה משומנת קלות ולכסות בניילון ,
להכניס למקרר ללילה.
למחרת להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו לכמות החלות או הלחמניות שתרצו להכין.
לעצב את הצורה שרוצים, להעביר למגש עם נייר אפייה ולתת התפחה נוספת. לכסות עם שקית ניילון או מגבת קלה ולהתפיח.
לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה טרופה או חלב ולפזר סוכר גבישי לקישוט וטעם.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך כ 20 דקות, או עד השחמה יפה. להוציא ולמרוח מעל סירופ דבש וסוכר.
להניח לצינון קל ולזלול.

מתכון לחמניות חלב ודבש
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמניות חלב ודבש
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

5 thoughts on “לחמניות חלב ודבש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *