לחמניות המבורגר רכות ועגולות, שמנמנות וטעימות. כמובן שלא חייב להכין אותן להמבורגר או בכלל בצורה עגולה, אבל משום מה שהן עגולות ישר קוראים להן לחמניות המבורגר. אפשר להכין את אותן לחמניות מוארכות, כצמה, כלחם, כשבלולים וכיו"ב.
לחמניות המבורגר עגולות, רכות ואווריריות. בקיצור, מומלצות ונהדרות. כי אין כמו פחממה טובה לנשמה:)
אז עם מה הייתם ממלאים לכם את הלחמניה? בהמבורגר? בשניצל? בקציצת ירק? בסלטים? במטבוחה? חצילים? פשטידה מרוקאית? וכו' – לכל מה שכתבתי יש מתכונים באתר קראנצ'ית, כנסו להציץ.
לצפייה בסרטונים של הכנת לחמניות או קליעת חלות תעקבו אחריי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
לחמניות המבורגר/אתי משה-חביב:
מה צריך?
500 גרם קמח רב תכליתי או קמח רגיל
כף ורבע שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף דבש
50 גרם שמן קנולה (רבע כוס)
כוס מים פושרים – 240 גרם
כף שטוחה ומחוקה מלח
הכנה:
בקערת המיקסר להכניס קמח ושמרים ולערבב עם כף. להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד המלח, ללוש 2 דקות ולהוסיף את המלח, להמשיך ללוש למשך 7-8 דקות. אם אתם רואים שצריך תוספת מים כמובן תוסיפו בהדרגה והכמות קטנה כל פעם (תיתכן תוספת של רבע כוס מים, תלוי בקמח, בטמפרטורה וכו').
הבצק צריך להיות מופרד מהדפנות של המיקסר ולהתגבש לבצק אחיד וחלק.
להעביר את הבצק לקערת התפחה, לסגור עם מכסה או עם ניילון (שקית או נצמד), להתפיח עד שמכפיל כמעט את הנפח (אין זמן מוגדר בבצקים, צריך לראות). לאחר שהבצק תפח לחלק אותו לחלקים שווים ולכדרר כל חתיכת בצק לכדור עגול וחלק. להניח את כל הכדורים על תבנית האפיה ולכסות בשקית או במגבת.
שהבצק תפח מספיק והלחמניות שמנמנות, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום. לא אוהבים ביצה? תמרחו או תשפריצו מים ואז לפזר או לטבול בשומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ 20 דקות.
מתכון לחמניות המבורגר
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)