לחמניות במילוי בשר

לחמניות במילוי בשר מטריפות חושים. בצק רך ואוורירי, מילוי עסיסי וטעים במיוחד (ניתן להכין את המילוי גם בטעם פיקנטי) וביחד זה שילוב מנצח כי אין כמו פחממות ממולאות ,לא ככה? אפילו ילדים אוהבים את הלחמניות האלה, פשוט הצלחה מסחררת. אל תשכחו לטבול אותן בטחינה או ברוטב צ'ילי, סלט או ירק בצד ואתם מסודרים.

אפשר להכין את המילוי גם יום קודם ולהשאיר במקרר בקופסא אטומה. רצוי שהמילוי יהיה קר או בטמפרטורת החדר ולא חם ישירות מהמחבת. וכמובן תמלאו מכל הלב כל חתיכת בצק 🙂 מהכמות הזאת יוצאות 9 לחמניות.

אני לא מורחת ביצה על לחמניות, פחות אוהבת את הטעם אז פשוט מורחת מים או משפריצה מים ומפזרת שומשום.

חשוב להקפיד על תפיחה טובה ונכונה כדי שהלחמניות יהיו אווריריות ולא בצקיות מבפנים.

רוצים לראות את הסרטון להכנת לחמניות במילוי בשר? כנסו אליי לאינסטגרם, הכל שמור שם, בלחיצה על הקישור הזה:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לחמניות במילוי בשר

לחמניות במילוי בשר /קראנצ'ית:

לבצק:
500 גרם קמח רב תכליתי או קמח רגיל או קמח לחם
כף ורבע שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף דבש
50 גרם שמן קנולה (רבע כוס)
כוס עד כוס ורבע מים פושרים – 240-300 גרם
כף שטוחה ומחוקה מלח

למילוי-
1/2 קילו בשר טחון (צוואר/צלעות)
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
4 כפות מלאות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
כף צנוברים קלויים (לא חובה)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה סוכר
כפית מלח (או לפי הטעם)
כפית פלפל גרוס (או לפי הטעם)
לפיקנטי להוסיף גם פפריקה חריפה (רק אם רוצים פיקנטי/חריף). לטעם עז יותר אפשר להוסיף כפית כמון או ראס אל חנות, מה שאתם אוהבים.

הכנה:
לבצק-
בקערת המיקסר להכניס קמח ושמרים ולערבב עם כף. להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד המלח, ללוש 2 דקות ולהוסיף את המלח, להמשיך ללוש למשך 7-8 דקות. אם אתם רואים שצריך תוספת מים כמובן תוסיפו בהדרגה והכמות קטנה כל פעם (תיתכן תוספת של רבע כוס מים, תלוי בקמח, בטמפרטורה וכו').
הבצק צריך להיות מופרד מהדפנות של המיקסר ולהתגבש לבצק אחיד וחלק.
להעביר את הבצק לקערת התפחה, לסגור עם מכסה או עם ניילון (שקית או נצמד), להתפיח עד שמכפיל כמעט את הנפח (אין זמן מוגדר בבצקים, צריך לראות). לאחר שהבצק תפח לחלק אותו לחלקים שווים ולכדרר כל חתיכת בצק לכדור עגול וחלק.(יוצאות כ 9 לחמניות).

הכנת המילוי:
לשים שמן במחבת גדולה ועמוקה, לטגן את הבצל עד שקיפות והזהבה קלה בלבד, להוסיף את השום הכתוש לשניה של ערבוב, ומיד להוסיף את הבשר הטחון. לפורר את הבשר עם מזלג ולערבב כל הזמן, עד שמחליף את הצבע. להוסיף תבלינים ואת הרסק. לערבב ולהוסיף פטרוזיליה וצנוברים ולערבב לאיחוד טעמים. לטעום ולתקן תיבול.
להניח בצד להתקררות לפני המילוי.

הרכבת המנה:
לפתוח כל חתיכת בצק לצורת פיתה, למלא מהמילוי ולסגור את כל הקצוות פנימה לכדרר לכדור ולהניח בתבנית האפיה כאשר החלק החלק כלפי מעלה והסגירה כלפי מטה על התבנית.
להכין ככה את כולם, להניח על כדורי הבצק הממולאים מגבת או שקית ניילון גדולה ולהתפיח. למרוח ביצה ולפזר שומשום או להשפריץ/למרוח מים ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ל 180‪ מעלות טורבו ל כ 20-25 דקות. עד שמשחים, תראו לפי התנור שלכם.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מומלץ למרוח שמן זית על כל לחמניה, ממש מריחה קלה.

מתכון לחמניות במילוי בשר
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

…..

שלבי הכנה:

לפתוח כל כדור בצק ל"פיתה" ולהניח מהמילוי
לסגור את הבצק מכל הכיוונים לצורת כדור, לגלגל ולהניח במגש להתפחה.

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמניות במילוי בשר
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *