לחמניות ביתיות

לחמניות ביתיות, לחמניות של בית רכות וטעימות. אפשר להכין כלחמניות אצבע, כלחמניות המבורגר, לחמניות שמונה ובעצם כל קליעה שאתם אוהבים. מתכון מדוייק ומוצלח.

סרטונים לקליעות לחמניות וחלות תמצאו שמורים אצלי באינסטגרם.

לחמניות שאפשר לקחת לבית הספר, לאכול כסנדביץ מושקע ובכלל מתי לחמניה לא מתאימה? חחח.. בכל שעה וזמן פחממות מתאימות לי.

אני מילאתי חלק בגבינה (נשאר לי מהמילוי של החצ'אפורי אז הכנסתי בפנים, המתכון ל חצ'פורי נמצא כאן באתר, תשתמשו במילוי הזה אם בא לכם מילוי גבינות בלחמניות).

ניתן להקפיא את הלחמניות ולאכול מתי שרוצים. אני מכינה כמות ומקפיאה. מחצי קילו יצאו לי 10 לחמניות אצבע במשקל בצק של 80 גרם.

בטוחה שתאמצו אותן, אין מי שלא מתאהב בהן:)

לחמניות ביתיות מושלמות!

לחמניות ביתיות/אתי משה-חביב:

לבצק:

550 גרם קמח לחם
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
1 ביצה
3 כפות שמן זית
כוס מים – 240 גרם
כף מלח

למריחה על הבצק:
אם רוצים מרקם רך-למרוח ביצה טרופה
אם רוצים מרקם חיצוני קריספי אז לטבול/למרוח מים

לפיזור:
שומשום

הכנה:
בקערת המיקסר לשים את הקמח והשמרים ולערבב עם כף, מעל לשים את הסוכר, הדבש, ביצה ומים ולהתחיל ללוש.
שמתקבל בצק או לקראת קבלת בצק לזלף את השמן פנימה ללישה של דקה ואז להכניס את המלח. ללוש 8 דקות במהירות בינונית.
להעביר את הבצק המוכן לקערת התפחה או לקערה ולכסות עם ניילון נצמד ומגבת. להתפיח עד שכמעט מכפיל את הנפח, לאחר שתפח להוריד את הנפח ולחלק את הבצק לבערך 10 יחידות, כל יחידת לחמניה כ 80 גרם. להכין את הצורה שרוצים.
אם הולכים על לחמניות אצבע-פותחים כל חתיכת בצק למלבן ומגלגלים לרולדה.
אם רוצים עגולות- לכדרר לכדור כל חתיכת בצק.
אם רוצים לחמניה בצורת 8- תראו סרטון של קליעה אצלי באינסטגרם, שמור בהייליטס.
בקיצור כל צורה שתרצו תכינו.
להניח את הלחמניות על מגש התנור עם נייר אפייה, לכסות עם מגבת או ניילון (שיהיה מאוורר) להתפחה נוספת, בערך חצי שעה-שעה,בחורף יכול להיות גם שעתיים, הכל תלוי בטמפרטורה שבבית. פשוט תראו שצורת הלחמניה עלתה יפה והיא תפוחה .
לפני הכניסה לתנור למרוח בביצה טרופה או מים ולפזר שומשום או להשאיר ככה בלי שומשום. מי שלא אוהב ביצה אפשר למרוח מים.
לאחר שתפח להעביר לתנור שחומם מראש ל175
מעלות טורבו לכ 20-30 דקות. או עד השחמה. כל תנור אופה אחרת, אתם מכירים את התנור שלכם הכי טוב.

מתכון לחמניות ביתיות
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמניות ביתיות
תאריך פרסום
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *