לחמא בעג'ון / לחמא בעג'ין / לחמעג'ון

לחמא בעג'ון או לחמא בעג'ין או לחמעג'ון (שמעתי את זה בכל מיני שמות, הנכון אגב הוא לחמא בעג'ין) זה בעצם בצק אפוי עם בשר בקר או כבש טחונים או קצוצים ממש דק. מגישים עם סלט ירוק, סלט עגבניות ופלפלים ,טחינה ובעצם עם כל דבר שיכול לרענן את המנה.
מנה טעימה, פשוטה ונהדרת. מנה שתסדר לכם ארוחה מהסרטים.

מקור השם הוא בערבית ונקרא בפועל לחמא בעג'ין, זאת בעצם המילה הנכונה לשם המאפה הזה (לחמא= בשר, עג'ין= בצק.. זאת אומרת לחם בשר) , אבל כתבתי את כל סוגי השמות הנוספים שנוהגים לקרוא להם בשפת הרחוב כדי שתוכלו למצוא את המתכון באתר.
לחמא בעג'ין זו מנה מהמטבח הערבי, במקור מכינים אותה עם בשר חי ולא כפי שאני הכנתי, זאת אומרת שלא צורבים את הבשר לפני הכניסה לתנור,אלא מערבבים את כל חומרי המילוי ופשוט מורחים על הבצק ואופים את הבשר יחד עם הבצק בתנור. אני פחות חברה של בשר טחון רך או חי או בקיצור לא שרוף..חחח… (כן,כל אחד והשריטה שלו).. לכן הקפצתי הכל קודם ואז שמתי על הבצק והכנסתי לתנור.
יצא אשששש, אפילו יותר מזה.. 🙂
בקיצור,בלי הרבה בלבולי מוח.. תכינו בצק, תכינו מילוי ואתם מסודרים עם ארוחה מטריפהההההה..
ואל תשכחו כמובן לתייג ולשלוח תמונות.. מחכה לכם 🙂
שלחו אליי לאינסטגרם או לפייסבוק.

בלי צנוברים
עם צנוברים

חובה טחינה מעל

לחמא בעג'ון/ לחמא בעג'ין / לחמע'גון /אתי משה-חביב:

לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
3 כפות סוכר (36 גרם).
2 כפות דבש (44 גרם)
2.5 כוסות מים פושרים ( 600 גרם)
1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
כף מלח (18 גרם)

למילוי בשר:
1/2 קילו בשר טחון
קצת שומן כבש (לא חובה אבל מוסיף למי שאוהב)
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות (ללא קליפה)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים!) או כף פטרוזיליה יבשה
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה ומחוקה כורכום
כפית כמון
כף גדושה ומלאה צ'ילי מתוק או חריף (זה שדרוג שלי שאני אוהבת,זה מוסיף המון למנה)
אפשר להוסיף קוביות גמבה

לקישוט:
צנוברים- חופן על כל מאפה

הכנה:
הכנת הבצק: בקערת המיקסר לשים את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. מעל לשים את כל שאר המרכיבים חוץ מהשמן. להתחיל בלישה של כל המרכיבים עם וו הלישה עד לקבלת מרקם של בצק (בצק קשה ויבש, הכל בסדר..).. ברגע שמתחיל להתקבל בצק להזרים את השמן בזרם דק (לא הכל פעם אחת) להזרים בזרם דק תוך כדי לישה. ללוש עד לקבלת מרקם רך של הבצק, לישה של 8 דקות בערך.
להעביר את הבצק לקערה גדולה , לשמן אותה קלות וגם מעט את הבצק מעל. לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
בזמן שהבצק תופח להכין את המילוי.
הכנת המילוי-
לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום הקצוץ ולערבב, להוסיף את הבשר ולפורר עם מזלג עד החלפת הצבע. להוסיף את העגבניות,לערבב ואז את התבלינים ולסיום את הפטרוזיליה. להניח בצד שיתקרר.
הערה! במקור מכינים את הלחמא בעגון בלי לצרוב קודם את הבשר, מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים על הבצק חי כמו שזה והבשר נאפה כבר בתוך התנור. אני אישית לא אוהבת בשר טחון רך או במרקם חי כלשהו (שריטה קלה..חחח..) ולכן צורבת קודם. לשיקולכם, תכינו איך שאתם אוהבים ומעדיפים.
הרכבת המנה:
לאחר שהבצק תפח, להוריד נפח ולחלק את הבצק לפי כמות המאפים שתרצו להכין.. קטנים או גדולים, מאפה ממולא (יש תמונה) וכו'. סדרו את הבצק על נייר אפיה בתבנית התנור , ניתן להכין אותם באותו גודל וניתן בצורה חופשית. איך מכינים באותו הגודל? פותחים את הבצק עם מערוך וקורצים עיגולים שווים. איך מכינים באופן חופשי? פשוט לוקחים חתיכת בצק ופותחים עם היד לגודל הרצוי.
מה שתבחרו פותחים את חתיכת הבצק ומניחים על נייר אפיה בתבנית, להניח מעל כל חתיכת בצק מהמילוי ולפזר מעל טיפת צנוברים.
להעביר לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25 דקות (פלוס מינוס), ו/או עד שמשחים יפה.
להגיש לצד טחינה וסלט.. יאממי 🙂

מתכון לחמא בעג'ין
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אותו הבצק,אותו המילוי, בצורת רולדת בשר.

 

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחמא בעג'ון / לחמא בעג'ין / לחמעג'ון
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *