טראפלס לוז וקרמל ללא קמח או אפיה

טראפלס לוז וקרמל ללא קמח או אפיה, כשר לפסח וסופר סופר טעים ומושחת.. הקינוח בעצם גירסה משולבת בין פררו רושה לטופיפי. ניתן להכין אותה במגוון גרסאות וצורות. בתמונות רואים את מבחר הצורות שהכנתי. אפשר כמובן גם עגולים.

קינוח טראפלס לוז וקרמל מטורף שאין מי שטעם ולא עף עליו. מי שלא אוהב קרמל יכול לוותר עליו אבל אני לא הייתי מוותרת כי אני ממש ממש אוהבת קרמל, אחד הטעמים האהובים עליי:)

השילוב הוא שילוב של מריר, לוז, קרמל – מה יכול להיות רע? הכי טעים שיש. ואם אתם רוצים קיק למנה תוסיפו גם מלח לקרמל ואז בכלל תעופו.

אחד הקינוחים שבחרתי להכין לפסח אלה הטראפלס ולמה? כדי להתאים קינוחים גם למי שלא משתמש בתנור בחג וגם למי שלא משתמש בקמחים או תחליפים בחג אבל בכל זאת רוצה קינוח טעים ומתוק לסיום ארוחה טובה. ה טראפלס לוז וקרמל הוא ללא קמח או אפיה ולכן מתאים לכל אחד.

ניתן להכין את הקינוח כפרווה- הנוטלה להמיר לממרח אגוזים פרווה, את החמאה למחמאה ואת השמנת המתוקה לשמנת צמחית.

את הקינוח הזה הכנתי לעיתון מעריב למדור הקינוחים של פסח 2021 והוא גם כאן לפניכם.

לשלבים, סרטונים, טיפים ועוד, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

הכנתם ואהבתם? תייגו אותי או שלחו לי תמונה בפרטי לפייסבוק או לאינסטגרם.

מתוך צילומים לעיתון מעריב.

 

טראפלס לוז וקרמל ללא קמח או אפיה/אתי משה-חביב:

לכדור שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר 60%

3 כפות גדושות נוטלה או ממרח אגוזים

20 גרם חמאה

125 גרם שמנת מתוקה

3 כפות גדושות אגוזי לוז ללא קליפה טחונים גס

 

למילוי:

אגוז לוז- בהתאם לכמות הכדורים

קרמל

 

לקרמל:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

100 גרם שמנת מתוקה (קצת פחות מחצי חבילה)

30 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 

אופציה לציפוי:

אבקת קקאו או אבקת נוגט

 

הכנה:

מחממים את השמנת היטב, מוסיפים את השוקולד לתוך השמנת החמה וממיסים את השוקולד בתוכה תוך כדי ערבוב עד לתערובת חלקה, מוסיפים ממרח, חמאה ולסיום אגוזים.

שתי אופציות להכנת הקינוח:

1. מעבירים לתבנית שקעים חצי עגולה, מכניסים אגוז שלם במרכז, שמים קרמל וממלאים עוד טיפת שוקולד לכיסוי ומקפיאים.

2. להכין את תערובת הטראפלס ולתת לה להתקרר מעט עד שהתערובת מתגבשת מעט כך שיהיה נוח לעבוד איתה. שהיא צוננת להכין כדורים, למלא באגוז לוז וקרמל ולכדרר. להכניס למקפיא לחצי שעה, להוציא ולגלגל מקקאו. להכניס למקפיא עד לאכילה.

הכנת הקרמל:

להמיס בסיר קטן סוכר עד מצב שהוא נמס כולו ומשנה צבע, לא לזוז ממנו, לערבב את הסוכר שנמס כדי שלא ישרף. לחמם שמנת מתוקה במיקרוגל ולהכניס לקרמל שבסיר לאחר שהסוכר נמס (בזהירות, זה קופץ).. לערבב כל הזמן עד שהכל נמס והופך להיות נוזל חלק. לשים לב שלא ישרף. לסיום לכבות את האש ולהכניס את החמאה ולערבב עד המסה מלאה של החמאה.להעביר דרך מסננת להימנעות מגושים ולצנן קלות לשימוש קל ונוח יותר.

עיטוף- אבקת קקאו או אבקת נוגט. אפשר גם להכין חצאי כדורים ולקשט עם הקרמל או לזלף מעל קרמל.

מתכון טראפלס לוז וקרמל ללא קמח או אפיה

בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
טראפלס לוז וקרמל ללא קמח או אפיה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *