טארט לימון מפורק, קל הרבה יותר מאשר הכנת טארט שלם, בלי כל התהליך של להכין בצק,לרדד לקרר לסדר בתבנית ולאפות ..כן יפלו השוליים לא יפלו השוליים, יהיו שוליים עבים או דקים.. בקיצור חוסכת לכם את כל זה.
בנוסף חוסכת לכם את שלבי הכנת קרם הלימון,שמים הכל בסיר ומערבבים.
טוב,אולי במרנג תצטרכו קצת להתאמץ.. 🙂
בקיצור,מי שאוהב טעמי חמוץ מתוק בהחלט יתחבר לטעמי הטורטייה לימון. אני לא אהבתי עד שאכלתי במקום אחד טארט לימון מפורק שעשה את כל ההבדל בין כל טארט לימון אחר שאכלתי ומפה הגיעה ההשראה.
כדי לראות את סירטון הכנת הטארט ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
טארט לימון מפורק/ קראנצ'ית:
לפירורי הבצק-
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
50 גרם שקדים טחונים
לקרם לימון–
70 מ"ל לימון סחוט
100 גרם סוכר
2 ביצים
80 גרם חמאה
למרנג–
מרנג איטלקי:
92 גרם חלבונים
185 גרם סוכר
48 גרם מים
הכנה:
לבצק:
להכניס את החומרים למעבד מזון עם להב ולהגיע למרקם פירורי של בצק. לא מעבר לזה.
אפשר גם לעשות את אותה הפעולה ידנית ובלי מעבד מזון- מתחילים עם קוביות חמאה וסוכר מפוררים יחד עם הידיים ואז מוסיפים בצק ומערבבים תוך כדי פירור הבצק, לא לשים אותו אלא מפוררים.
לאפות בחום של 180 מעלות,כ 15-20 דקות, עד הזהבה. לערבב מידיי פעם.
לקרם לימון:
בסיר שמים את הביצים, הלימון והסוכר ומערבבים עם מטרפה ידנית. לא להפסיק לערבב עד מרקם חלק.
לכבות אש ולהוסיף את החמאה.
להעביר את הקרם דרך מסננת למניעת גושים ולהעביר לקופסא אטומה למקרר, לפחות ל 3 שעות. אפשר להוסיף כפית קורנפלור להסמכה נוספת בשלב הראשון בבישול.
למרנג איטלקי:
לבשל סוכר ומים עד שמגיע לטמפרטורה של 117-120 מעלות.
להקציף חלבונים עד למרקם יציב.
לזלף את סירופ הסוכר לתוך החלבונים שכבר מוקצפים ,תוך כדי הקצפה עד למרקם מבריק וחלק.
הרכבת המנה:
מסדרים חלק מפירורי הבצק הפריך האפוי על צלחת ההגשה,לזלף מקרם הלימון בכל מיני נקודות מסביב לפירורי הבצק הפריך, לזלף מהמרנג גם מסביב. לשרוף את המרנג עם ברנר.
לזלול בהנאה.
מתכון טארט לימון מפורק
בהצלחה ובתיאבון, אתי.