חצילים במילוי בשר טחון, בטעמים חריף ומתקתק מתובל היטב ונמס בפה. שילוב של חצילים ובשר זה שילוב מנצח.
הבשר מבושל על הגז ואז נכנס כמילוי לתוך סירות חצילים, כל זה נכנס לתנור לקבלת קריספיות וקראנצ'יות מדהימה. מנה חגיגית במיוחד שנראית וואו ובטעם אפילו יותר מזה.
ניתן להשתמש במילוי לעוד דברים אחרים שאוהבים או למלא ירק אחר שאתם אוהבים, אותה הדרך ואותה השיטה רק עם ירק אחר. המילוי פשוט גונב את ההצגה. ומי שאוהב חצילים פשוט יתאהב.
כדי לראות את הסירטון להכנת המנה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
חצילים במילוי בשר/קראנצ'ית:
מה צריך?
3 חצילים מאורכים
למילוי:
650 גרם בשר טחון
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
3 עגבניות בינוניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
כף סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כפית כמון
לפיקנטי- פלפל חריף חתוך קצוץ דק או כפית פפריקה חריפה.
4 כפות פטרוזיליה קצוצה (אפשר יותר אם אוהבים)
2 כפות כוסברה קצוצה (אם אוהבים יותר אפשר להוסיף)
2 כפות גדושות צ'ילי מתוק
תוספות להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים
גרגירי רימון
לקריספיות: מעט פירורי לחם
אופציה לזילוף מעל:
טחינה
הכנה:
לשטוף את החצילים מבחוץ, לייבש, לא לקלף את הקליפה. לחתוך כל חציל לשניים לאורך, לחרוץ שתי וערב במרכז החציל.
לסדר את החצילים בתבנית משומנת בשמן זית, כאשר החלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק שחרצנו כלפי מעלה, לזלף על החצילים שמן זית, לתבל במלח גס, פלפל שחור גרוס וצ'ילי גרוס (אם לא רוצים חריף/פיקנטי לא חייב להוסיף צ'ילי). להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד השחמה קלה ושהחצילים רכים מבפנים, כ 40 דקות עד שעה.
בינתיים מכינים את המילוי:
בסיר או מחבת עמוקה שמים שמן זית, מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים. מוסיפים תבלינים- פלפל שחור וכמון (אם רוצים פיקנטי מוסיפים משהו פיקנטי). מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים עם המזלג עד שהוא סגור ומחליף צבע. מוסיפים כוסברה קצוצה,מערבבים וסוגרים מכסה ל 5 דקות. בינתיים חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
מוסיפים את העגבניות ואת הרסק, מוסיפים סוכר ומלח ואת הצ'ילי, מערבבים ומכסים. מבשלים בערך 20-30 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול.
בינתיים מוציאים את החצילים ומרוקנים את התוכן שלהם (לא עד הסוף כי המילוי חוזר פנימה), את תוכן החציל מכניסים לתוך תערובת הבשר ומערבבים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים, ממשיכים בישול ללא מכסה ומבשלים עוד 5 דקות עם ערבוב מידיי פעם.
מעבירים את תוכן המילוי המבושל לתוך קערות החציל שרוקנו, מפזרים מעט פירורי לחם זהובים ומכניסים את החצילים הממולאים לתנור בחום 200 מעלות עד השחמה יפה של הבשר. כ 15-20 דקות.
מגישים עם התבנית. ניתן לזלף מעל טחינה ולפזר צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה. אפשר גם רימונים.
מתכון חצילים במילוי בשר
בהצלחה ובתיאבון, אתי.