חלות כמו בגן

חלות כמו בגן הן הכי טעימות, מתוקות ודביקות מסירופ סוכר, פשוט תענוג.

המון פעמים אני רואה שמבקשים מתכונים לחלות כמו בגן ילדים, להרבה יש זיכרון מתוק מהחלות האלה. כל שישי ילדי הגן חוזרים עם חלות טעימות וריחניות וכולם רוצים לדעת מה המתכון, איך מכינים ומה עושים.

בתור גננת לשעבר, אני יכולה לומר לכם שהכנתי לא מעט חלות מתוקות לקבלת שבת אבל כאלה חלות מזמן לא הכנתי. כנראה שעם הזמן ועם הניסיון גם משתדרגים עם יכולות הכנת הבצק, המרקם, הקליעה ועוד. במקור המתכון של החלות שהייתי עושה עם הילדים בגן הן עם ביצים, אבל אני הלכתי על חלות בלי ביצים (הן גם טבעוניות) .. יוצאות מושלמות בטירוף. אווריריות, רכות ונמסות בפה.

תתכוננו לאמץ את החלות המדהימות האלה כי הן הכי מושלמות שיצאו לכם לאכול:)

אז אם אתם רוצים להתפנק בשישי שבת, אם בא לכם לשלוח עם הילדים חלה לאמא/אבא שבת, אם בא לכם להתארח ולהביא חלה פצצה וכו וכו וכו.. זאת החלה האידיאלית בשבילכם!

חלות כמו בגן הן מינימום מצרכים ומקסימום טעם.

מתנצלת מראש על התמונות.. חחח.. צילמתי אותן בלילה ולא רואים ממש את היופי של החלות.

חלות כמו בגן/אתי משה-חביב:

מה צריך? 
קילו קמח (חיטה לבן-רגיל)
2 כפות שמרים יבשים-20 גרם
1/2 כוס סוכר-100גרם
1/2 כוס שמן קנולה – 100‪גרם
1 כפית מלח – 6 גרם
2+1/4 עד 2.5 כוסות מים פושרים- 550‪-600‪גרם

לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
כף דבש (לטבעוני, לוותר על הדבש)

הכנה:
בקערת המיקסר מערבבים עם כף את הקמח, שמרים וסוכר יחד.
מוסיפים את המים(להתחיל עם 2+1/4 כוסות מים(540גרם)ולראות אם צריך להוסיף (כל קמח סופח אחרת) , שמן ומלח ולשים הכל יחד במיקסר עם וו לישה במשך 8-10 דקות במהירות נמוכה.
מעבירים את הבצק לקערת התפחה או קערה מרוחה במעט שמן, מכדררים את הבצק לכדור מניחים בקערה ועוטפים בשקית ניילון או ניילון נצמד עד הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, מורידים את הנפח ומחלקים את הבצק לכמות לחמניות או חלות שאתם רוצים.
לחמניה זה משקל של בין 80 ל 100 גרם,
תלוי כמובן בגודל שאתם רוצים, אפשר קטנות יותר.
אם בחרתם להכין חלה לחלק לחלקים שווים של בצק ולהכין מהם רצועות שאותן תקלעו לצמה. בדרך כלל כל רצועה היא בין 100-150גרם, תלוי איזו חלה אתם מכינים ואיזה גודל.
לאחר שהכנתם את הצורה(יש סרטונים שמורים לקליעות חלות אצלי באינסטגרם) , הניחו בתבנית האפיה להתפחה נוספת (כסו את החלה/לחמניות במגבת או ניילון). לאחר שתפחו להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו למשך 25 דקות בערך, עד שמשחים יפה.
שהמאפה יוצא מהאפייה למרוח עליו זיגוג של סירופ סוכר.
לסירופ סוכר: לבשל את מרכיבי הסירופ יחד על הגז עד שהסוכר נמס והתערובת טיפונת מצטצמצת, שלא ישאר נוזלי ודליל, שיסמיך קצת. בישול על אש נמוכה עם ערבוב תמידי עד להגעת המרקם הרצוי.
לזלול בהנאה ?

מתכון חלות כמו בגן
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חלות כמו בגן
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

4 thoughts on “חלות כמו בגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *