חלות מתוקות ביתיות זה הכי טעים שיש. כל הבית מתמלא בריח של מאפייה ממכר.. ניתן להכין כלחמניות או כחלות בכל צורה שתרצו. הלחמניות יוצאות רכות ואווריריות ונחטפות כמו במשפט "נחטפות כמו לחמניות חמות".. לא תספיקו למצמץ וכבר ייעלמו לכם כמה מהמגש 😉
אין כמו שישי עם ריח של חלות בייתיות..☺
חלה מתוקה /אתי משה-חביב:
500 גרם קמח מנופה
כף שטוחה שמרים יבשים
6 כפות מלאות וגדושות סוכר
2 כפות מלאות דבש
1 ביצה L
6 כפות שמן
3/4 עד כוס מים (240 – 180 מ"ל)
כפית שטוחה מלח

הכנה:
בקערת המיקסר לערבב עם וו גיטרה את הקמח והשמרים.
בקערה נפרדת לטרוף במטרפה ידנית את המים,הדבש,סוכר וביצים.(להתחיל על 3/4 כוס מים ולהוסיף בהתאם בהמשך לאחר האיחוד, לעיתים יש צורך בעוד קצת מים ולפעמים לא).
להעביר את מה שטרפנו לקערת המיקסר על הקמח עם השמרים. ללוש יחד ל 3 דקות. להוסיף את השמן בזרם דק וללוש לעוד 4 דקות. לסיום להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 2 דקות.
להתפיח עד הכפלת הנפח.
לאחר שתופח להכין את הצורה שרוצים. להעביר למגש עם נייר אפיה ולכסות את החלות או הלחמניות במגבת. להתפיח שוב לעוד 30-40 דקות.
למריחה מעל הלחמניה/חלה לפני הכניסה לתנור:
למרוח בחלמון עם כפית מים/שמן וכפית סוכר חום (לערבב הכל יחד ולמרוח) ,לפזר שומשום.
לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך 15-20 דקות בערך (עד שמזהיב מעל ויש צבע מכל כיווני החלה/לחמניה). אם התפיחה טובה אז מספיקות 15-20 דקות. אם אתם רואים שהצבע והמרקם עדיין לא בצבע ובמרקם הנכון תמשיכו אפיה לעוד 5-10 דקות.
אם החלטתם להכין ציפוי שקדים ודבש תוסיפו את הפרטים האלה:
לציפוי מעל:
שקדים מולבנים
סוכר גבישי
סירופ דבש:
כף דבש
3 כפות מים רותחים
1 שקית סוכר וניל
להמיס את הדבש והסוכר במים הרותחים, לערבב עד לקבלת מרקם חלק. להכין ולצנן. למרוח על החלה שיוצאת מהתנור.
מתכון חלה מתוקה
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך






אתר מקסים. האם ניתן לקבל עדכונים למייל?
תודה
תודה רבה.
ניתן לקבל עדכונים למייל, צריך להכניס את כתובת המייל במקום הנכון,יש אפשרות בעמוד הראשי למטה.
בנוסף, כל מתכון ניתן לשלוח למייל/לוואטסאפ/פייסבוק וכ'ו באופן עצמאי על ידי לחיצה על האופציה המתאימה מעל כל מתכון ומתכון.
בהצלחה 🙂
רציתי עוד מתכונים שלך כשאת מפרסמת
בשמחה, תמיד מוזמנת להיכנס לאתר לראות מה חדש.
נראה טוב,
שאת מחלקת את הבצק לכדורים.כמה כל כדור שוקל?
כל כדור 50 גרם
רק 15 דקות אפייה?
אם התפיחה טובה זה מספיק 15-20 דקות. תמיד לעקוב לפי המראה והמרקם.