חלה במילוי תפוחים ותמרים

חלה במילוי תפוחים ותמרים, היא בעצם חלה שעשויה מכמה חליות קטנות שיוצרות חלה אחת גדולה. חלה מיוחד ממש, גם בנראות שלה וגם בטעם. מתאימה לראש השנה על שולחן החג וגם כקינוח בפני עצמו. שילוב של תפוחים ותמרים בתוך בצק שמרים תמיד מתאים.. ואיזה ריח המאפה מפיץ בבית, פשוט חלום:)

ניתן להכין את החלה בעצם כחלות קטנות או בכל צורה שאתם רוצים, גם חלה בקליעות שונות.

יש סרטון מצורף להכנת צורת החליות הקטנות, הוא נמצא באינסטגרם שלי, ממליצה לכם לעקוב:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

אחרי התפחה

חלה במילוי תפוחים ותמרים / אתי משה-חביב:

לבצק: 
500 גרם קמח מנופה
כף שטוחה שמרים יבשים
6 כפות מלאות וגדושות סוכר – 80 גרם
כף דבש
1 ביצה L
6 כפות שמן – 50 גרם – 1/4 כוס
3/4 עד כוס מים (240 – 180 מ"ל)
כפית שטוחה מלח

תוספות/ מילוי :
קוביות תפוחים מ 2 תפוחים
חופן צימוקים או / ו 4 תמרים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות
כף אבקת סוכר
כף שטוחה קינמון
גרידת לימון מחצי לימון
כף מיץ לימון

למריחה מעל:
ביצה טרופה
כפית סילאן

לפיזור מעל:
סוכר גבישי

לזילוף:
כף דבש
50 גרם מים
50 גרם סוכר
כף מיץ לימון טרי

הכנה:
בקערת המיקסר לערבב עם וו גיטרה את הקמח והשמרים.
בקערה נפרדת לטרוף במטרפה ידנית את המים,הדבש,סוכר וביצים.(להתחיל על 3/4 כוס מים ולהוסיף בהתאם בהמשך לאחר האיחוד, לעיתים יש צורך בעוד קצת מים ולפעמים לא).
להעביר את מה שטרפנו לקערת המיקסר על הקמח עם השמרים. ללוש יחד ל 3 דקות. להוסיף את השמן בזרם דק וללוש לעוד 4 דקות. לסיום להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 2 דקות.
להתפיח עד הכפלת הנפח.
לאחר שתופח..
אופציה 1:
לחלק את הבצק לחתיכות של 50 גרם, כל חתיכה לפתוח לאליפסה, למלא בקוביות תפוחים ובצימוקים/תמרים ולגלגל לרולדה. ככה לעשות עם כל הרצועות. להכין מהרצועות את קליעת החלה הרצויה.
אופציה 2:
לחלק חצי מהבצק לחתיכות של 50 גרם וחצי ל 20 גרם. את החתיכות של ה 50 גרם לכדרר לעיגולים ואח"כ לפתוח לעיגול שטוח, למלא במילוי התפוחים והתמרים/צימוקים ולגלגל לכדור. את חתיכת הבצק של ה 20 גרם לפתוח לנחש ארוך.
את הכדור עם המילוי לעטוף כמו מתנה עם חתיכת הבצק בצורת הנחש. לסדר בתבנית עגולה.

להעביר למגש עם נייר אפיה או לתבנית מתאימה ולכסות את החלות או הלחמניות במגבת. להתפיח שוב לעוד 30-40 דקות.

למרוח מעל ביצה ולפזר שקדים מולבנים.

לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך כ 20 דקות בערך (עד שמזהיב מעל ויש צבע מכל כיווני החלה/לחמניה).

מתכון חלה במילוי תפוחים ותמרים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
חלה במילוי תפוחים ותמרים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *