חיתוכיות שוקולד לפסח/אתי משה-חביב:
לחמם תנור לחום 170 מעלות. להכין 2 קערות, אחת ליבשים ואחת לרטובים: קערה מס'1-היבשים- שקית קמח תופח של פסח (200 גרם) 1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד (80 גרם) כוס סוכר (200 גרם) 2 כפות קקאו (20 גרם) לערבב הכל יחד. קערה מס' 2-הרטובים- 4 ביצים m כוס שמן (200 גרם) לערבב יחד במטרפה ידנית, לקשקש הכל. בנוסף (אבל לא ביחד עם הרטובים בקערה): כוס וחצי מים פושרים-חמימים (360 גרם) (הסבר בהוראות, תקראו קודם את ההוראות ואז תכינו) הכנה: לאחר שערבבנו כל קערה בנפרד. להעביר את הרטובים לתוך היבשים ולסיום להוסיף את המים הפושרים. זאת אומרת שאת היבשים מערבבים בקערה אחת, את הרטובים-רק ביצים ושמן טורפים במטרפה ידנית ואז מעבירים את הקערה עם הביצים והשמן הטרופים לתוך קערת היבשים ומתחילים בערבול, תוך כדי מוסיפים את המים הפושרים וטורפים מהר הכל יחד עד איחוד חומרים. להעביר לתבנית בגודל 30X23 (פחות או יותר) ולאפות בחום 170 מעלות (חשוב שהתנור יהיה כבר חם). למשך כ 40 דקות (יש לשים לב ולבדוק- להכניס קיסם ולבדוק אם יוצא יבש). כל תנור אופה אחרת..הסימן שמוכן זה קיסם יבש. שהעוגה יוצאת לעטוף את החלק העליון בניילון נצמד לשמירת הלחות. ולתת לה להתקרר בחוץ. שהיא מתקררת להעביר למקרר לשעתיים או יותר (אפשר אפילו ללילה) ורק אז לחתוך למלבנים. העוגה יוצאת מעט נמוכה וזה בסדר, זאת המטרה, כי בסופו של דבר היא הופכת לחיתוכיות ולא נשארת כעוגה. לכן גם היא נאפית בתבנית גדולה יחסית. אחרי החיתוך לזלף קצפת. ניתן גם לקשט עם סוכריות או שוקולד מגורד. אם אתם רוצים להשאיר אותה פרווה ושתהיה בלי קצפת אפשר שתישאר ככה או לשפוך עליה שוקולד מומס עם שמנת צמחית (כמו גנאש רק פרווה)- 1 חבילת שוקולד מריר+ חצי חבילת שמנת צמחית. להמיס יחד למרקם אחיד ולשפוך על העוגה. מתכון לקצפת חלבית: 1 שמנת מתוקה (250 מל 1 כוס חלב 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם כפית סוכר הכנה: להקציף הכל יחד לקצפת יציבה. לקצפת פרווה: 1 שמנת צמחית 2 כפיות שטוחות סוכר 2 כפות אינסטנט פודינג וניל להקציף הכל יחד לקצפת יציבה. פשוט וקל ועושה רושם.. והכי חשוב כשר לפסח. מתכון חיתוכיות שוקולד לפסח בהצלחה ובתיאבון, אתי:)אולי יעניין אותך
דירוג
שם המתכון
חיתוכיות שוקולד לפסח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
1 Review(s) Based on