דג סלמון מתקתק עם טריאקי,דבש, שום ושמן זית..מנה חלומית, טעימה, בריאה וממש קלה להכנה. מעט מצרכים, מעט עבודה אבל נראית מליון דולר וטעימה כמו במסעדת שף.
מנה קלה,פשוטה ומהירה אבל נראית כאילו עבדתם עליה שעות. הכי חשוב זה שהיא בריאה וילדים ממש אוהבים אותה..גם ילדים סרבנים וכאלה שלא אוכלים דגים..מבטיחה לכם שיעופו עליה.
מנה מרשימה גם בטעמה וגם ביופיה. מרשימה להגשה ולאירוח. מתאימה לכל מצב-אם ארוחת צהריים, ארוחת שישי, ארוחת חג וכו'.
הצלחה מובטחת לכל אחד..אין סיכוי שהמנה לא תצא לכם טעימה, באחריות.
תתכוננו לקבל מחמאות ולהנות מכל מחמאה ומחמאה 😉 אל תשכחו להודות לי אחר כך..חחח
מוכנים? קלי קלות, זוכרים?
כדי לראות את סירטון הכנת דג הסלמון ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
דג סלמון מתקתק / אתי משה-חביב
מתכון ל 4-5 חתיכות סלמון.
מצרכים:
4-5 חתיכות של סלמון או חתיכה גדולה שלמה
1 שן שום פרוסה לעיגולים
4-5 כפות שמן זית
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 כפות טריאקי
כף גדושה דבש
ניתן להוסיף גם 2 כפות צ'ילי מתוק
לקישוט (לא חובה): שומשום וכוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ- רק החלק הירוק.
הכנה:
לשטוף את הדג, לשים אותו בקערה עם מים, כפית מלח ומיץ מחצי לימון. להניח בצד למשך 15 דקות. לשטוף, לסחוט ולהניח על נייר סופג. לשים נייר סופג גם מעל הדג לספיגת נוזלים. אם הדג טרי אין צורך להשרות במים ולימון, רק לשטוף ולייבש עם נייר סופג.
להכנה במחבת: במחבת גדולה לשים שמן זית ושום (אין צורך לטגן את השום או לחמם את המחבת מראש), לשים מלח ופלפל שחור על צד אחד של הדג ולהכניס את הדג עם הצד המתובל על השמן עם השום, לטגן כדקה ולתבל את הצד שלמעלה עם מלח ופלפל שחור (הצד הלא מתובל). להפוך את הדג לטיגון בצד השני. בזמן הזה להכניס את הטריאקי והדבש בין הדגים ולנער את המחבת. לטגן את הדג מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום מכל הכיוונים.
זהו, מוכן.
להכנה בתנור כדג שלם: לערבב בצלוחית שמן, טריאקי,דבש וצ'ילי. להניח את הדג בתבנית, למרוח את הרוטב, לסדר את עיגולי השום על הדג ולפזר מלח גס ופלפל גרוס. ניתן לפזר גם שומשום לקישוט.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפיה של כ 20 דקות. פשוט קל וקוצר מחמאות.
להגיש לצד אורז משודרג או תפוחי אדמה ובטטה מעוכים בתנור (את שני המתכונים תמצאו באתר).
מתכון סלמון מתקתק
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂