בראוניז לפסח

בראוניז לפסח ממש קל להכנה, ללא קמח, ללא גלוטן. מתאים לחולי צליאק או לרגישים לגלוטן וכמובן לפסח. מתאים למי שלא אוהב מטבח ובכל זאת רוצה להכין משהו מתוק בבית. מתאים למי שאין לו בבית מיקסר או שיש אבל לא רוצה להתעסק עם עבודה קשה או לכלוך.. הבראוניז הוא מעין טראפלס או פאדג' רק בלי ציפוי קקאו. ניתן להוסיף אגוזים לעיסה.

בקיצור, מתאים לכולם. אפילו אפשר להכין עם הילדים. עוגה ממש קלה, מהירה ופשוטה להכנה. תמיד תמיד יוצאת מוצלחת וטעימה, כך שאין שום סיבה לדאגה.

עוגה שמתאימה לפסח כמובן וגם לשאר ימות השבוע. שהעוגה מתקררת לחתוך לריבועים ולהכניס למקרר.

במקרה הזה הכנתי כמות כפולה של מצרכים וחתכתי לקוביות שהעוגה התקררה. הקוביות הקטנות האלה נחטפות כמו גריעינים.. ממש סכנה..חחח..

מתחילים? 10 דקות וסיימתם.

 

בראוניז לפסח/אתי משה-חביב:

מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם חמאה/מרגרינה/מחמאה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים L
3/4 כוס קורנפלור (ניתן לשלב עם/או להמיר לקמח שקדים/אבקת שקדים)
כפית תמצית וניל איכותית
טיפונת מלח

הכנה:
להמיס בסיר על הגז את השוקולד, החמאה והסוכר לתערובת חלקה.
לכבות את האש ולהוסיף ביצה ולערבב עם מטרפה ידנית במהירות ושוב להוסיף ביצה ולערבב מהר ומיד ושוב. חשוב לערבב מהר ולהכניס כל פעם ביצה אחת אחרת תהיה לכם חביתת בראוניז ולא בראוניז שוקולד 😉
להוסיף את תמצית הוניל, המלח והקורנפלור (או קורנפלור בשילוב קמח שקדים – מומלץ). לערבב.
ניתן להכניס לתערובת אגוזים קצוצים גס/שוקולד צ'יפס וכו'.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות למשך 15-20 דקות.
תבנית בגודל 24×24 או רינג בגודל זהה.

מתכון בראוניז לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
בראוניז לפסח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

32 thoughts on “בראוניז לפסח

    1. לא צריך לקרר אבל לעשות את תהליך החיבור במהירות, זאת אומרת להכניס ביצה ולערבב בו זמנית מהר מהר כדי שלא תתחמם ותהפוך לחביתה.
      בהצלחה 🙂

  1. היי,
    האם ניתן להחליף תבנית 24×24 לתבנית 25×32 ואז לשנות כמויות? או ל- 1תבנית 17×22 (מרובעת קטנה) או ב-1 תבנית אינגליש קייק ?
    תודה הדר

    1. היי..אם התבנית גדולה מידיי הבראוניז ייצא ממש דק וזה לא מוצלח,זה גם לא יתאם את זמן האפיה. אם מגדילים תבנית אז להגדיל גם כמויות. אפשרי תבנית 22X17 שרשמת.
      בהצלחה:)

      1. אתי תודה על התגובה .. אם אני מחליטה להכין בכל זאת בתבנית 25×32 כדי לא לעבוד פעמיים .. מה הכמויות מכל מרכיב ?
        תודה הדר

          1. היי אתי,
            מצאתי תבנית 20×30 אז אשתמש בה באותן כמויות. מקווה שייצא לי טוב.
            אם במקרה תראי את ההודעה הזו אשמח שתגיבי לגבי זמן אפיה וחום תנור.
            תודה רבה
            הדר

          2. היי אתי,
            בדיליי של כמה ימים.. אבל חזרתי לעדכן שיצא טעים מאוד תבנית 20×30 פשוט קצת יותר נמוכה.. אבל טעים. אז תודה רבה:)))
            משום מה זה קצת התפורר לי.. מה יכולה להיות הסיבה ?

          3. שמחה שאהבת 🙂
            לגבי ההתפוררות, זה כנראה בגלל שהעוגה נאפתה בשטח רחב יותר ממה שהיא צריכה וזמן האפיה נשאר אותו הדבר, במקרה כזה היה צריך לאפות את הבראוניז פחות זמן.

  2. היי אתי, רוצה להכין שוב את הבראוניז. אפשר להמיר את הסוכר לממתיק ״סוויטאנגו״ באותה כמות?

  3. היי,
    תודה על המתכון.
    האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
    ובמקום קורנפלור קמח תפו"א או קמח מצה להודות או רק קמח שקדים?(אנחנו לא אוכלים קורנפלור בפסח…).
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *