בייגלה

בייגלה חם, בייגלה חם.. מי לא אוהב את הבייגלה שמוכרים בחוץ? קשה וקריספי מבחוץ ורך מבפנים, עם זעתר או שומשום או מלח גס.. הכל הולך..קבלו מתכון קטלני שאני מבטיחה לכם שתכינו אותו כבר ברגעים אלה..
בלי התפחות ובלי בלבולים.. 10 דקות וזה מוכן.. מתכון לבייגלה זריז וממכר..מוכנים?

ולא, אין שמן במתכון! לא,אין ביצים!

כן, הבצק קצת קשוח! כן,צריך סודה לשתיה!

אל תשכחו גבינת שמנת בצד 🙂  ואל תשכחו מי נתן לכם את המתכון הנפלא הזה (שהוא אגב המקור..כל השאר חיקויים 🙂

בייגלה / אתי משה-חביב :

½ ק"ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים (להתחיל בכוס ואז לראות אם צריך עוד לפי הבצק) פושרים חמימים (כל כוס 240 מ"ל)-חשוב שיהיו נעימים אחרת הבצק יהיה קשה ולא נוח לעבודה.
לערבב הכל יחד למשך 5 דקות.
לסיום להוסיף כפית מלח ולהמשיך בערבול לעוד 2 דקות.

להעביר את הבצק על שיש מקומח מעט ולכסות במגבת. להתפיח למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות לקרוץ מהבצק 8-10 עיגולים.

מכל עיגול בצק להכין צורה של בייגלה.

איך מכינים צורה של בייגלה? מכל עיגול של בצק להכין נחש ארוך, לחתוך את הנחש לשני נחשים וללפף אחד סביב השני בצורה של בורג. לסגור לעיגול, לסגור היטב שלא יתפרק במים.

הבצק במנוחה ל 10 דקות

המסת הסוכר לקרמל והעברה למים החמים

בסיר להרתיח מים, למלא את הסיר עד לגובה הידיות.
בזמן שהמים רותחים,להמיס במחבת ½ כוס סוכר לקרמל. לערבב כל הזמן שהסוכר לא ישרף. להשתמש בכף עץ.
לאחר שהמים רותחים להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולהעביר את הקרמל למים- שימו לב- להתרחק מהסיר עם הפנים.. הקרמל קופץ ועף לכל הכיוונים, להשתדל להרחיק את הפנים והגוף. להעביר את הקרמל לאט ובזהירות.
לערבב (זה בהתחלה דביק וגושי אבל זה מסתדר עם הערבוב) ולהוסיף 2 כפות שטוחות אבקת סודה לשתיה. לערבב. להעלות את האש לגובה בינוני.

להכניס את הבייגלה למים, כל פעם כמה שנכנסים. למשך 10 שניות.
להוציא את הבייגלה מהמים עם כף מחוררת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לפזר על הבייגלה מיד עם היציאה מהמים מה שאוהבים- מלח גס, זעתר, שומשום וכו'.

להעביר לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-30 דקות, עד להשחמה.

מתכון לבייגלה.
בתיאבון ובהצלחה,אתי :).

ממליצה מראש להכפיל כמויות כי זה נחטף וממכר..

בייגל'ה
בייגל'ה
בייגלה
דירוג
recipe image
שם המתכון
בייגלה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 198 Review(s)

75 thoughts on “בייגלה

    1. למצב שהבייגל'ה יהיה ממש קשה צריך להפחית מכמות המים בבצק, קחי בחשבון שהעבודה עם הבצק הקשה יותר והמופחת נוזלים מאוד קשה ומקשה על עיצוב הבייגל'ה, כמו כן למיקסר קשה לעבד בצק כזה. לשיקולך.
      שמחה שהיה לכם טעים 🙂

    1. יצא מוששש, אפשר להוסיף סילאן למים ואז מקבלים צבע כמו באפקט של קרמל, כך עשיתי, טבעוני וטעיםםםם

  1. מעולה
    רציתי שיהיה יותר קריספי
    שמתי בתנור על 200
    ומצב טורבו
    מה עוד כדאי לנסות?
    מה תפקיד הסוכר הקרמל?

    1. תודה..:)
      ליותר קריספי מזה ושיהיה מאוד קשה אפשר להפחית מכמות הנוזלים בבצק (טיפונת פחות), אפשר לאפות את ה 2 דקות אחרונות בחלק העליון של התנור.
      לגבי הסוכר הוא נותן את הצבע ואת המתיקות. כמובן שאפשר להמיר אותו לסילאן/דבש/תה/סוכר חום וכיו"ב.
      בהצלחה ❤

    1. הבצק אמור להיות אלסטי אבל לא דביק..ממש לא דביק. אחרת לא ייצא לך בייגלה קשה,יצא רך.. וזאת לא המטרה בבייגלה הספציפי הזה.. 🙂
      תפחיתי בנוזלים או תוסיפי קמח..
      בהצלחה 🙂

    1. בכדי לקבל בייגל'ה קריספי מבחוץ עם קרם קשה ורך מבפנים צריכים לעבור את שלב הבישול. זאת לא עבודה כפולה, זה חלק מהתוצר וחלק משלבי ההכנה. לבייגלה פשוט ורגיל ללא בישול יש אופן הכנה שונה ותוספת מרכיבים בבצק.
      זה בייגל'ה שונה מהרגיל.
      בהצלחה 🙂

  2. מניסיוני בישול של 10 שניות אינו מספיק. כמו כן חייבים להפוך את הביגלה בזמן הבישול בכדי שיתבשל בשני הצדדים.אני מבשל כל צד כ דקה וחצי. סה"כ 3 דקות ליחידה במשקל 100 גרם.

  3. היי, האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום ביבשים? ואם כן, מה יחס ההמרה לשקית שמרית?

  4. לפני השליקה הנחתי את הבייגלה המוכנים על נייר אפיה והם נדבקו, יש לך רעיון?
    הם גם לא התפוצצו למעלה כמו שלך 🙂 יצאו קצת מקומטים אבל טעימים מאוד.

    1. לקמח מעט את נייר האפיה לפני שמניחים את הבייגל'ה או להניח את הבייגל'ה על שיש מקומח לפני הטבילה במים.
      הם התקמטו כי "התפנצ'רו" אחרי שיצא להם האוויר ששיחררת אותם מהנייר שנדבקו אליו.
      הכי חשוב שיצא טעים. עם הזמן וכמות הפעמים שתכיני הם יצאו יותר ויותר טובים:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *