אזני המן במילוי פרג

אזני המן במילוי פרג, פריכים וטעימים שאין דברים כאלה.

אני וחברה יקרה ואהובה שלי יפית נפגשנו ללילה של אפייה משותפת והכנו את אזני ההמן הנהדרים האלה, לא הפסקנו לנשנש תוך כדי אפיה..הריח שנוצר מהאפיה, הטעמים והפריכות היו כל כך טובים שלא יכולנו לעמוד בפניהם..

קבלו מתכון מומלץ במיוחד לבצק פריך נמס בפה וגם למילוי הפרג..

אזני המן במילוי פרג
אזני המן במילוי פרג

בצק פריך לאזני המן של יפית קרבר: 

מתוך יום אפיה משותף של אתי משה-חביב ויפית קרבר.

לבצק:
100 גרם סוכר
240 גרם חמאה רכה
1 ביצה
400 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בקערה או במיקסר עד למצב של בצק רך ונעים. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה. להוציא ולרדד. לקמח מעט את משטח העבודה, ממש קימוח קל, כנ"ל על הבצק מעל. לפתוח לעלה דק ולקרוץ עיגולים. למלא במילוי שרוצים ולהכין צורה של אוזן המן. לסדר במגש ולהכניס לקירור נוסף של 10 דקות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. אופים 20 דקות.

למילוי פרג:
200 גרם פרג טחון טרי
200 גרם חלב
100 גרם חמאה
100 גרם פירורי עוגה או עוגיות (גם פתי בר הולך)
80 גרם סוכר או 80 גרם דבש
גרירה מלימון אחד.
הכנה:
מבשלים את החלב עם הסוכר/הדבש והחמאה אחרי שרותח מוסיפים פרג, גירדת לימון ופרורי עוגיות לספיחת נוזלים. מערבבים על אש קטנה עד שטיפה מסמיך. מצננים לחלוטין ומשתמשים. ניתן להקפיא שאריות.

מתכון לאזני המן במילוי פרג

בהצלחה ובתיאבון, אתי ויפית 🙂

אזני המן במילוי פרג

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
אזני המן במילוי פרג
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

One thought on “אזני המן במילוי פרג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *