סופגניות פרח חלביות

סופגניות פרח חלביות, טעימות ממש בצורת פרח.

החלטתי השנה לשחק קצת בצורות של הסופגניות ,הפעם הלכתי על צורה של פרח. את הצורה הזאת הכנתי גם במתכון של הלחמניות חלב ודבש שאני מכינה וגם ללחמניות מתוקות, תמצאו אותן באתר קראנצ'ית גם כן.

את הצורה של הסופגניה תוכלו לראות אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לפני טיגון

סופגניות פרח חלביות/ קראנצ'ית:

לבצק:
1 ק"ג קמח לבן רגיל (מנופה)
2 כפות שמרים יבשים-20גרם
3/4 כוס סוכר – 150 גרם
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (לא מומסת)
גביע שמנת חמוצה 9%-או 15%- 200 מ"ל
3 ביצים L
כוס ורבע עד כוס וחצי חלב (להתחיל בכוס ואז לזרום בהתאם)-  240 עד 360 גרם
כפית שטוחה ומחוקה של מלח-6גרם.

הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב עם הכף.
להכניס את כל המצרכים יחד לפי הסדר הכתוב לערבול למשך 8 דקות.
להתפיח. אפשר להתפיח בחוץ עד הכפלת הנפח- קחו בחשבון שזה לוקח המון המון זמן כי הבצק מועשר, לעיתים גם שעתיים. אפשר ורצוי להתפיח לילה במקרר.
אני ממליצה לשים להתפחה ללילה במקרר בתוך קערת התפחה או קערה עטופה בשקית, ככה ההתפחה מבוקרת והבצק מקבל טעמים ומרקמים הרבה יותר טובים. אם הלכתם על התפחת הבצק במקרר, תפחיתו מהשמרים לכף בקיץ, בחורף כף ורבע שמרים.
לאחר שהבצק תפח, להוריד את הנפח על ידי לישה קלה עם הידיים.
תחלקו את הבצק לכדורים בגודל 50-70 גרם (כמות הסופגניות תצא לפי גודל הסופגניות שתכינו).
להניח את כדורי הבצק על נייר אפיה ועל הבצק להניח מגבת להתפחה נוספת, עד שהם הופכים לשמנמנים ונפוחים.
לטגן את הבצק משני הצדדים בשמן עמוק, בחום 160-170 מעלות, להוציא עם כף מחוררת לצלחת/מגש עם נייר סופג. כך לעשות עם כל כדורי הבצק.

כאשר מכינים צורת פרח- מכל כדור מכינים רולדה ומגלגלים לצורת נחש ארוכה, מלפפים את הרצועה כמו בורג וסוגרים. יש סרטון אצלי באינסטגרם. מניחים להתפחה על ריבועי נייר אפיה ומכניסים לשמן אחרי שתפחו, יחד עם נייר האפיה. את הנייר מוציאים אחרי שמכניסים לתוך השמן (זה נשלף בקלות).

מתכון סופגניות פרח חלביות

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סופגניות פרח חלביות
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *