שושני שמרים במילוי פיסטוק,ריקוטה ושוקולד לבן

שושני שמרים במילוי מחית פיסטוק, גבינת ריקוטה ושוקולד לבן,שילוב מטורף וטעים במיוחד.

זה לא סוד שאני ושמרים זה סיפור אהבה, אצלי בבית הם מעדיפים עם השוקולד הביתי שאני מכינה או עם פטיסייר ושוקולד צ'יפס.. הפעם הכנתי משהו קצת שונה וחריג בנוף שלהם..ועוד בצבע ירוק..אממאאא..  כמובן שעיקמו פרצופים ולא רצו לטעום.. טוב, שיתבגרו יבינו מה טוב.. בינתיים הן נשארות עם השוקולד והפטיסייר..חחח..

את מחית הפיסטוק הכנתי בפעם הראשונה, וואלה,פשוטטטט.. סתם זה נשמע כאילו מורכב להכין מחיות בבית..פפפחחחח… קללללל… ממש אבל.. רק צריך הרבה סבלנות ולמה? כי לוקח זמן לפיצוחים שטוחנים להוציא את השומן אבל מה איכפת לכם,אתם לא עושים כלום,זה המעבד מזון עובד בשבילכם..

שוקולד לבן זה גם אהבה שלי,לרוב משלבת אותו עם וניל אבל הפעם התחבר עם הירוק הנפלא הזה.. וגבינת ריקוטה כמובן הולכת יחד עם שמרים,זה "בילד אין" בשביל מילוי שמרים.. אז סך הכל השילוב של כולם יחד מביא תוצאה נהדרת. אבל אתם תאהבו רק אם אתם מתחברים לטעמים האלה. אם לא אז חבל לכם להכין את המאפה הזה.

הוא מאפה לא מתוק מידיי, אין תוספת סוכר מלבד השוקולד הלבן. אני לא אוהבת מאפים עמוסים סוכר לכן הטעם מבחינתי מעולה, במיוחד שגם ככה שותים עם זה משהו מתוק.

המתכון ארוך טיפה ודורש להכין בשלבים כי יש שם כמה דברים להכנה,גם בצק,גם מחית, גם מילוי וחשוב לעבוד לפי ההוראות והסדר הכתוב, ומומלץ לעבוד גם עם משקל.

בקיצור,בלי לחפור הרבה, לכו להכין את המאפה.. וכמובן לא לשכוח לצלם ולתייג אותי בפייסבוק או באינסטגרם.

שושני שמרים במילוי פיסטוק,ריקוטה ושוקולד לבן ❤

שושני שמרים במילוי פיסטוק,ריקוטה ושוקולד לבן/אתי משה-חביב:

לבצק-
500 גרם קמח
כף שטוחה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 ביצים m
כף מלאה דבש
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
180 גרם מים קרים מהברז (3/4 כוס)
1/2 כפית מלח

למילוי-
100 גרם מחית פיסטוק (הסבר בהמשך המתכון)
1 גבינת ריקוטה (250 גרם)
200 גרם שוקולד לבן

למחית פיסטוק-
200 גרם פיסטוקים בטעם טבעי
כפית סוכר
כף שמן

לציפוי-
סירופ סוכר
אופציה לקישוט (בנוסף על הסירופ)-
30 גרם פיסטוקים קצוצים
50 גרם שוקולד לבן מומס

לסירופ סוכר-
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כפית מיץ מלימון טרי

לציפוי לפני הכנסה לתנור-(לא חובה)
ביצה טרופה

הכנה:
את הבצק מתפיחים לילה במקרר לכן התחילו עם הכנת הבצק ולאחר מכן עם הכנת מחית הפיסטוק. למחרת הרכיבו את המאפה.
הכנת הבצק-
לנפות את הקמח לתוך קערת המיקסר, להוסיף שמרים ולערבב. להוסיף את הסוכר, ביצים, דבש ומים ולהתיל ללוש במהירות נמוכה, להוסיף את החמאה בהדרגה ולסיום את המלח. להגביר מהירות לבינונית וללוש עד איחוד חומרים וקבלת מרקם של בצק. גם אם קצת דביק,הכל בסדר. בהתפחה הכל מסתדר.
להעביר את הבצק לקערה עמוקה/רחבה (שיהיה לבצק איפה לתפוח), לעטוף את הקערה בניילון נצמד (ולחורר מעט עם סכין כדי שהבצק "ינשום" ולא "יזיע") או להכניס את הקערה לשקית ניילון. להכניס למקרר ולתת לבצק לתפוח כל הלילה במקרר.
בינתיים מכינים את מחית הפיסטוק.
הכנת מחית פיסטוק
בשביל זה צריך מעבד מזון חזק וסבלנות. אם אין לכם,תמיד אפשר לקנות מחית פיסטוק בחנויות מתמחות.
לקלות את הפיסטוקים במחבת. בלי שמן, רק פיסטוקים במחבת, לקלות ולערבב כל הזמן שלא ישרף. לקלות קלות. לחכות שיקרר מעט. להעביר למעבד מזון ולהוסיף כפית סוכר, לטחון היטב. כאן אתם צריכים להיות עם סבלנות כי מהרגע שהפיסטוקים נכנסים ועד שהופכים למחית לוקח קצת זמן,לא להתייאש. בהתחלה המרקם פירורי, מתפרק, נראה מבאס אבל לאט לאט מתחיל להפריש שומנים ולקבל מרקם משחתי. שאתם רואים שהמרקם גושי, הפסיקו את פעולת מעבד המזון וערבבו עם כפית להורדת כל מה שהצטבר בצדדים ובתחתית. להמשיך לטחון עד שאתם מרגישים שהמרקם הופך לחלק יותר, לקראת סיום הוסיפו כף שמן (אני שמתי שמן קנולה).
להעביר לצנצנת או קופסא אטומה, אם אתם משתמשים כבר למחרת אפשר להשאיר את הקופסא בחוץ אם אתם לא משתשים ב 12 שעות הקרובות אחסנו במקרר.
הכנת המילוי-
אחרי שהמחית מוכנה והבצק תפח, רק אז מכינים את המילוי,לא מראש ולא משאירים במקרר. מכינים ממש לפני שממלאים.
להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות,לערבב כל פעם..עד מצב שהמרקם חלק. לחבר את השוקולד עם 100 גרם מהמחית, לערבב היטב עם מרית. להוסיף את הריקוטה ולערבב עד למרקם אחיד.
הרכבת המאפה-
אחרי שהבצק תפח במקרר,להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 2, לפתוח כל חתיכה למלבן גדול, למרוח מהמילוי ולגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לעיגולים וחלקים שווים , לסדר ברינג/תבנית כאשר החלקים של המילוי בתחתית ובחלק העליון והבצק מסביב (ראו תמונה של המאפה לפני האפיה). לסדר עם מרווחים קלים כדי שיהיה לבצק איפה לתפוח.
להתפיח שוב (לכסות את הבצק התופח עם מגבת או שקית), להתפיח עד שהבצק הופך לשמנמן והעיגולים נוגעים אחד בשני.
ניתן להבריש בביצה טרופה ואפשר שלא, מה שאתם רגילים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו לכ 30-40 דקות פחות או יותר (עד שמזהיב היטב, זה תלוי בגודל המאפה שתכינו).
שהמאפה יוצא מהתנור, למרוח עליו את סירופ הסוכר.
רוצים להרשים? זלפו מעל גם שוקולד לבן מומס ופזרו פיסטוקים טחונים גס או שבורים גס.

מתכון שושני שמרים במילוי פיסטוק, ריקוטה ושוקולד לבן
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
שושני שמרים במילוי פיסטוק,ריקוטה ושוקולד לבן
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

4 thoughts on “שושני שמרים במילוי פיסטוק,ריקוטה ושוקולד לבן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *