קציצות ירק

קציצות ירק או כמו שאבא שלי ז"ל היה קורא להן קציצות עיג'ה. לקציצות האלה יש מגוון גירסאות ואפשרויות. גם אני מכינה אותן בכל פעם אחרת בהתאם לירקות שיש במקרר,אבל עם המתכון הזה אני משתמשת בעיקר. הקציצות בריאות וטעימות, למרות הטיגון הן עדיין בריאות מבחינת התוכן שלהן ואם תחליטו ללכת על הגירסה הממש בריאה, ניתן לאפות אותן או לטגן במחבת עם תרסיס שמן או מעט שמן בכל פעם.

אני מכינה עם קורנפלור אבל בהחלט ניתן להכין עם קמח. בלי קמח זה גם ללא גלוטן.

בכל אופן, אני לא מוותרת עליהן מטוגנות כי הן בהחלט הכי טעימות ככה.

אז קבלו את הסנדוויץ' של שישי
קציצות ירק, מטבוחה,חצילים מטוגנים..
שתהיה שבת שלום

קציצות ירק

קציצות ירק /אתי משה-חביב:


3 ביצים L
3 תפוחי אדמה ענקיים מגורדים (או 5 בינוניים)-לסחוט מנוזלים בסיום הגירוד.
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (העלים)
1 צרור כוסברה קצוצה (העלים)
1 חבילת בצל ירוק קצוצה
1 בצל לבן בינוני קצוץ
3 כפות קורנפלור (או קמח)
4 כפות גדושות פירורי לחם
כפית מלח
כפית פלפל שחור או לבן

קציצות ירק
קציצות ירק
קציצות ירק
קציצות ירק


הכנה:
את הבצל הירוק והלבן לקצוץ ולטגן עם 4 כפות שמן.
את כל השאר לערבב בקערה גדולה ונפרדת וללוש עם הידיים עד איחוד. להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן שלו ואת התבלינים לתת ערבוב נוסף ולהתחיל לטגן.
לטגן במחבת גדולה. כמות השמן צריכה להגיע לגובה חצי קציצה,לא מעבר. לטגן עד שהצד למטה שחום ואז להפוך. להעביר לצלחת עם נייר סופג.

מתכון לקציצות ירק
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 

 

קציצות ירק
קציצות ירק

 

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות ירק
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

4 thoughts on “קציצות ירק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *