פוקאצ'ה

פוקאצ'ה זאת אהבה.. בצק רך ונעים, מלא בועות של אושר, נאפה עם הרבה שמן זית או על בסיס קמח (מה שמעדיפים), קריספת מבחוץ ורכה כמו ענן מבפנים. אפשר להשאיר אותה כך בלי תוספת ואפשר לשים עליה אנטי פסטי, אפשר עם שום, אפשר עם ירקות.. בעצם כל מה שאוהבים. פוקאצ'ה אוהבת שמן ולכן לפני שמכניסים לתנור מומלץ לזלף שמן שנותן מעטפת קראנצ'ית לבצק כמו טיגון קל. הטעם מושלם.

ניתן להגיש עם כל סוג של אוכל, בשרי או חלבי כי הפוקאצ'ה היא בעצם לא חלבית או בשרית, אלא פרווה ולכן תתאים לכם בכל מצב, כמנה ראשונה או כתוספת לאוכל שעל השולחן.

מוכנים להכין פוקאצ'ה ממכרת מהסרטים?

פוקאצ'ת לחם שום עם שמן זית ובלסמי
פוקאצ'ה עם בצל סגול וחלק עם שום

פוקאצ'ה /אתי משה-חביב:

מה צריך? 
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן – 50 גרם
שתיים וחצי, שתיים ושלושת רבעי כוסות מים מהברז-  600-650 גרם מים, תלוי בקמח שהשתמשתם (הבצק אמור להיות רך ודליל,לא יבש וקשה,לא לפחד!-)
1 כף שטוחה מלח

הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף, להוסיף סוכר ומים ולהתחיל ללוש ל 3 דקות, להוסיף את המלח להמשיך ללוש עוד דקה ובסוף את השמן בהדרגה, בזרם דק.
(הבצק אמור להיות רך, בהתפחה הוא מסתדר).

לערבל במשך 6-8 דקות במהירות נמוכה. ב5 שניות אחרונות תגבירו מהירות המיקסר וסיימו לישה. להעביר את הבצק עם ידיים משומנות לקופסת התפחה או קערה שאתם מתפיחים בה בצק, לשמן את הקערה קלות ואת הבצק מעל ולעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה על משטח משומן ומחלקים לכמות הפוקאצות שרוצים (אם מכינים אישיים ודקים אז יוצא הרבה מקילו,ניתן להכין גם פיצה מאותו הבצק). אני הכנתי 3 מגשים של 580 גרם כל אחד כי רציתי פוקאצות שמנמנות.
פותחים כל חתיכת פוקאצה על מגש משומן (עם נייר אפייה או בלי, מה שתבחרו) עם ידיים משומנות. מורחים או מזלפים מעל שמן זית ונותנים שוב מנוחה ל 15 דקות, שוב חוזרים לבצק עם ידיים משומנות, לדאוג גם שהבצק משומן היטב ופותחים את הבצק עם הידיים לגודל הרצוי. ככה עד שהבצק יושב יפה ועל כל הכיוונים של המגש. פעמיים של פתיחה עם האצבעות בהפסקות של 15-20 דקות בין כל פעם. לא ללחוץ חזק על הבדק, ממש עם כריות האצבעות.
מפזרים מעל מה שרוצים- לדוגמא קבוצה של עלי רוזמרין או טימין (לא הרבה!!!), אפשר מעל להוסיף אנטי פסטי או ירקות שאוהבים. ולא לשכוח מעל הכל לפזר מעט מלח גס.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות. אם הפוקאצה קטנה פחות אפיה אם הפוקאצה גדולה ושמנמנה אז יותר זמן, שימו לב לצבע וכך תדעו.

מתכון פוקאצ'ה
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

פוקאצ'ה עם אנטי פסטי

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פוקאצ'ה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “פוקאצ'ה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *