עטאייף במילוי תפוחים אגוזים וקינמון

עטאייף במילוי תפוחים, אגוזים וקינמון עטופים בסירופ סוכר סמיך ומתקתק. במיוחד לראש השנה הכנתי במילוי של תפוחים וסירופ סוכר סמיך כמו דבש.

לא החלטתי אם הטעם מרגיש כמו פנקייק שמנמן או סופגניה עסיסית. העטאייף פשוט שילוב מעולה של שניהם. מתחיל כמו פנקייק ומסתיים כמו סופגניה. מתכון שיכול להתאים גם לראש השנה, גם לפתיחת הצום בכיפור, גם לסוכות, גם לחנוכה ובקיצור לכל אירוע חגיגי ומתוק.

אפשר למלא באגוזים טחונים בלבד, אפשר עם קרם או פיצוחים טחונים ועוד.

בקיצור- שלמות!

כן, יש תהליך וגם קצת עבודה, אבל כל ביס שתיקחו תברכו את עצמכם על המאמץ, שווה כל ביס וכל רגע.

כדי לראות את סירטון הכנת העטאייף (ועוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

עטאייף במילוי תפוחים ואגוזים בסירופ סוכר של קראנצ'ית:

לבלילה-

500 גרם קמח לבן רגיל

600 גרם מים (2.5 כוסות)

1/2 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

4 כפות סוכר

1 שקית א.אפיה

למילוי:

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות מאוד (אפשר לגרד)

חופן אגוזי מלך קצוצים דק (בערך 1/2 כוס)

כפית קינמון

4 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

לסירופ סוכר:

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

כף מיץ לימון מלימון טרי

פרוסת לימון

לטיגון:

שמן קנולה

לקישוט:

פיסטוקים גרוסים

 

הכנה:

להתחיל בהכנת המילוי:

לקלף את הקליפה מתפוחי העץ ולקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות מאוד (אפשר לגרד בחלק העבה בפומפיה).

לקצוץ את האגוזים דק.

לבשל במחבת את התפוחים עם 4 כפות סוכר, סוכר וניל וקינמון. לערבב ולבשל כ 3-4 דקות עד ריכוך קל של התפוחים. להוסיף אגוזים ולערבב.

להניח בצד או במקרר לקירור.

 

לבלילת הבצק: שימו לב, הבלילה יוצאת דלילה והיא לא תופחת.

בקערה קטנה לערבב שמרים, סוכר וחצי כוס מים. להניח בצד ל 10 דקות.

בקערה גדולה להכניס את שאר הרכיבים וגם את העיסה שנוצרה ממה שהכנו בקערה הקטנה. לערבב היטב למרקם חלק ללא גושים (יוצא מרקם דליל וזה בסדר).

מכסים ונותנים מנוחה לשעה.

לאחר שעה מחממים מחבת שטוחה ויוצקים עיגולים קטנים מהבלילה (כמו שמכינים פנקייק), את עיגולי הבצק אופים רק מצד אחד, לא הופכים אותם לצד השני!.

יווצרו בועות בבצק והבצק אמור להיות אפוי ולא נוזלי מלמעלה.

להוציא את העטאייף למגש רחב, אל תניחו אותם אחד על השני כשהם חמים אחרת ידבקו לכם.

הכנת סירופ הסוכר:

לבשל יחד מים וסוכר עד שהסוכר נמס, להוסיף את הלימון ולהגיע למצב של בעבוע. להנמיך את האש ולתת בישול של 10 דקות על אש הכי נמוכה.

הרכבת המנה:

למלא כל עיגול בצק במלית התפוחים (למלא בחלק המחורר והלא אפוי/לא שחום) ולסגור לחצי עיגול. בגלל שהבצק לא אפוי הוא ישמש כדבק שיחבר בין הצדדים. (אם לא התחבר לכם, תכינו צלוחית עם מים וקמח למרקם של טחינה וזה יהיה הדבק שלכם).

כך לעשות עם כל העטאייף.

לאחר שהכנו את כל העטאייף, מטגנים אותם משני הכיוונים,אין צורך בהרבה שמן.

אחרי שכולם מוכנים מעבירים אותם לסירופ סוכר וטובלים אותם שם לספיגת טעמים (בערך חצי דקה מכל צד).

יוצאים כ 40 יחידות עטאייף.

ניתן להקפיא את הבצק האפוי ללא המילוי.
ניתן להקפיא לאחר הטיגון, ללא סירופ סוכר.
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
עטאייף במילוי תפוחים אגוזים וקינמון
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *