סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות מבצק שמרים ללא התפחה

סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות מבצק שמרים ללא התפחה מושלם! בצק רך ונעים למגע, נוח לשימוש. שיוצא מהאפיה נשאר רך, עסיסי ואוורירי, באמת שאין דברים כאלה.

זה היה רק עניין של זמן עד שהגיעה הגירסה המלוחה למאפה השמרים ללא התפחה המתוק שלי.. (יש מתכון באתר לסהרונים במילוי מתוק מבצק שמרים ללא התפחה) אבל הפעם הגירסה המלוחה והשווה באמת. בתור אחת שמעדיפה תמיד מלוח על מתוק אני חושבת (מה חושבת? בטוחה!) שמצאתי את הנוסחה למתכון המדוייק והמושלם לבצק שמרים למאפים ללא התפחה. אני לא שחצנית ויודעים איך אומרים.. אין הנחתום.. אבל זאת באמת אחת ההברקות שלי ואני גאה בכל חתיכת בצק שלה:)

בקיצור, ממליצה לכם להכין כי אתם הולכים להתאהב בבצק הזה ואתם הולכים לאמץ אותו קרוב לליבכם.

רוצים אותו פרווה? תמירו את החמאה למחמאה/מרגרינה/נטורינה ואת היוגורט למים פושרים באותה כמות של יוגורט.

ואל תשכחו איפה ראיתם את הבצק הזה לראשונה!

סרטונים להכנת המאפים (ועוד רבים אחרים) תמצאו שמורים אצלי בהייליטס באינסטגרם אז תעקבו זה שווה לכם.

סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות מבצק שמרים ללא התפחה/אתי משה-חביב: 

לבצק: 

600 גרם קמח

כף ורבע שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה

25 גרם שמן

כף וחצי סוכר

כף מלח

200 גרם יוגורט בטעם טבעי

135-145 גרם  מים פושרים

 

למילוי: 

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

100 גרם גבינת גאודה מגורדת

250 גרם גבינת טוב טעם

1/2 ביצה* (הסבר בהוראות ההכנה של המתכון)

טיפונת מלח ופלפל

 

למריחה לפני הכניסה לתנור: 

1/2 ביצה טרופה

 

הכנה: 

הכנת הבצק-

בקערת המיקסר מנפים קמח ושמים שמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומתחילים ללוש במשך 8-10 דקות. להוציא מהקערה לתת מנוחה 5 דקות ואז לחלק לכדורים שווים, כל כדור 50 גרם. יוצאים 22 יחידות.

אם בחרתם להכין סמבוסק: לפתוח כל כדור לאליפסה על ידי רידוד הבצק עם מערוך קטן ולמלא במילוי הגבינה. לסגור וליצור צורת חצי עיגול/סמבוסק ולהניח בתבנית. ככה לעשות עם כולם.

אם בחרתם להכין לחמניות: פותחים כל חתיכת בצק לעיגול, שמים מילוי גבינה וסוגרים (כמו קובה), מעלים את הדפנות הריקות לנקודה אחת וסוגרים. מגלגלים ומניחים בתבנית. ככה לעשות עם כולם.

סרטונים להכנת המאפים נמצאים אצלי בהייליטס באינסטגרם. כנסו לעקוב.

אין צורך להתפיח. אבל אם בחרתם להכין חצי סמבוסק וחצי לחמניות, תכניסו לתנור קודם את המגש עם הסמבוסק ואחריו את הלחמניות.

הכנת המילוי – 

לערבב הכל יחד ולכדרר לכדורים שווים, כמות הכדורים בכמות של המאפים. ככה לא מתלכלכים, לא מלכלכים, קל יותר לשימוש והגבינה לא בורחת לשום מקום בזמן האפיה.

*לגבי חצי הביצה הטרופה שבמילוי הגבינות:אנחנו צריכים להשתמש בביצה טרופה למריחה מעל המאפה ולכן טורפים את הביצה שאמורים למרוח על המאפה ומחלקים את הנוזל חצי לתוך המילוי וחצי נשאר למריחה על המאפים לפני הכניסה לתנור.

שימו לב!! המתכון מיועד למאפים קטנים בלבד ולכן הם ללא התפחה. אם תרצו להכין מהמתכון הזה מאפה גדול יותר תצטרכו להתפיח את הבצק, אחרת הוא לא יאפה לכם מבפנים.

לפני הכניסה לתנור למרוח את המאפים בביצה טרופה. ניתן לפזר שומשום אם רוצים- מומלץ.

אפיה 180 מעלות עד שמזהיבים, בערך חצי שעה.

 

מתכון סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות 

מבצק שמרים ללא התפחה

בהצלחה ובתיאבון, אתי. 

הבצק לצד כדורי הגבינה

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות מבצק שמרים ללא התפחה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “סמבוסק או לחמניות במילוי גבינות מבצק שמרים ללא התפחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *