סלט כרובים ובוטנים ברוטב עוקצני

סלט כרובים ובוטנים ברוטב עוקצני ומיוחד, כזה שהוא לא שיגרתי במטבח.

הוספתי קצת בצל ירוק ואפשר גם כוסברה למי שאוהב, הם נותנים רעננות ועוקצנות יחד עם הרוטב. הרוטב בטעמים ממש מיוחדים, בפעם הראשונה שטעמתי היה לי קצת מוזר אבל מביס לביס התרגלתי והתאהבתי. לא בטוח שכל אחד יאהב, זה טעם שצריך להתרגל אליו. אני אישית אהבתי שהטעמים נספגו בסלט והיו מעורבבים בתוכו למשך כשעה, שעתיים, הטעמים היו יותר טעימים בעיניי.

כדי לראות את הסירטון להכנת הסלט ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סלט כרוב ובוטנים ברוטב עוקצני/קראנצ'ית:

מה צריך?
כוס וחצי כרוב לבן
כוס כרוב סגול
חופן בצל ירוק-החלק הירוק
חופן בוטנים טבעיים קלויים

לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
כף גדושה סילאן
כף רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
כף צ'ילי מתוק/חריף
כ-10 כפות מים- בערך, יכול להיות שתצטרכו יותר/פחות

הכנה:
לחתוך כרוב לבן לרצועות דקות, לחתוך כרוב סגול לרצועות דקות, לחתוך בצל ירוק לעיגולים- רק החלק הירוק.
לשטיפה יסודית של הכרובים מחרקים וכו': לשטוף את הכרובים (כל כרוב בקערה נפרדת), להשרות כל כרוב (הלבן בנפרד והסגול בנפרד) במי מלח ל 15 דקות, להעביר למסננת ולשטוף מתחת לברז. לייבש היטב. ניתן להכין את הכרובים מראש ולשמור בקופסא במקרר.
לקלות בוטנים טבעיים על המחבת ולגרוס אותם מעט, שישארו חתיכות גסות.

הכנת הרוטב:
לערבב הכל יחד, כמו שמערבבים ומכינים טחינה. תוסיפו מים בהתאם למרקם הרצוי, שלא יהיה דליל מידיי ולא סמיך מידיי, איפשהו באמצע. לשמור בקירור. ניתן להכין לילה קודם.

הרכבת המנה:
בקערה לשים את הכרובים, מעל את הבצל הירוק, את הרוטב ומעל את הבוטנים. לערבב היטב ולזלול.
ניתן להכין את הסלט גם כמה שעות לפני אם רוצים שהטעמים יתמזגו ויתפסו היטב על הכרובים.
מי שאוהב כוסברה, היא יכולה להיכנס לסלט בשמחה.

מתכון סלט כרובים ובוטנים ברוטב עוקצני
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
סלט כרובים ובוטנים ברוטב עוקצני
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *