לחם סודה

לחם סודה, כו כן קראתם נכון.. לחם עם סודה לשתיה, יוצא רך ואוורירי, טעים ממש.

ברשתות ראיתי שיש לחם סודה אבל עם אבקת סודה לשתיה ובלי שמרים, לרוב הלחמים האלה טעימים וטובים בדיוק לאותו הרגע וגם נוטים להיות בטעם קצת עוגתי. לכן עשיתי כמה נסיונות ובסופו של דבר המרתי את האבקה לנוזל והוספתי גם שמרים לאווריריות וטעם.

לקח לי זמן עד שהוצאתי אליכם את המתכון כי עברתי עם הלחם הזה תהליך ארוך, ניסיתי להגיע למרקם ולטעם הכי טוב שיכול להיות וראיתם בסטורי שלי באינסטגרם כבר מספר פעמים את השלבים וההכנות ואת הניסיונות.. חחח.. ובסופו של דבר במבחן הטעימה כולם יצאו טעימים אבל יש כמה אופציות להכנת הלחם.

את הלחם הזה ניסיתי במלא וריאציות שונות של אפיה, פעם בתוך סיר של ג'חנון, פעם בתוך סיר יצוק ברזל, פעם על משטח נירוסטה, פעם על תבנית התנור, פעם עם מים בתחתית ופעם בלי.. כל פעם יצא שונה מהבחינה החיצונית, חוץ מזה הטעם והמרקם זהה.. אז תחליטו בעצמכם איזה סוג של אפיה אתם מאמצים לכם ותנסו גם אתם את הדרך המתאימה לכם.

הכנתם ומצאתם דרך מתאימה ויעילה, תעדכנו אותי בהודעה פרטית באינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לחם סודה/אתי משה-חביב:

לבצק: 
500 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים יבשים
330-340 גרם מי סודה לשתיה
12 גרם מלח

הכנה:
מערבבים מי סודה עם קמח, נותנים מנוחה של חצי שעה עד שעה, מוסיפים את השמרים ולשים עם וו לישה במשך 2-3 דקות (עד שהשמרים נטמעים) , מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
להעביר לקערת התפחה למשך חצי שעה, לקפל את הבצק מבחוץ כלפי פנים ושוב לתת מנוחה לעוד חצי שעה ושוב קיפול ושוב מנוחה. לעצב לצורת עיגול ולהכניס למקרר לשעתיים (עדיף בסלסלת התפחה, אם אין אז בקערה מקומחת שיהיה ניתן להוציא בקלות) . לאחר מכן להוציא ולהפוך על נייר אפיה. (לא לגעת בבצק, להפוך ישירות מהקערה/סלסלה על נייר האפיה). להדליק את התנור 40 דקות לפני הכנסת הלחם. אם יש אבן שמוט/משטח נירוסטה לחמם יחד עם התנור. אם אין אז להפוך את אחת מתבניות התנור ולחמם אותה בתוך התנור במשך 40 דקות בחום 200 מעלות. החימום של האבן/משטח/תבנית נעשה 40-45 דקות לפני שמכניסים את הבצק לתנור.
את הבצק הופכים על נייר אפיה ישירות מהמקרר ומעבירים על התבנית החמה/האבן או המשטח יחד עם נייר האפיה.  להכין תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים.
אפיה בחום 200 מעלות למשך כ 40 דקות.עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב והתחתית נוקשה.
לצנן בטמפרטורת החדר ורק אז לחתוך.

אם בחרתם ללכת על אפיה בתוך סיר יצוק או ג'חנון תכניסו את הסיר ריק וסגור עם המכסה לתנור למשך 45 דקות בחום 240 מעלות. ורק אז להוציא ולהכניס את הבצק לתוכם שהסירים רותחים-זהירות!. לסגור מכסים להכניס לאפיה בחום 240 מעלות למשך 25 דקות, לאחר מכן להוציא מכסה, להוריד טמפרטורה ל 200 ולאפות עד השחמה , בערך עוד 20-30 דקות (פחות או יותר) .

מתכון לחם סודה

בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
שם המתכון
לחם סודה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *