לחם

לחם ביתי עם קראסט מטריף, טעם משגע וממש ממש קל להכנה.. הכל בקערה, המיקסר לש, הבצק תופח מעצמו.. מה נשאר לכם לעשות? להכניס את המצרכים למיקסר ולחלק את הבצק לתבניות, זה הכל. כל השאר זה הבצק עושה מעצמו. קללללל…
אז איך בכלל נוצר הלחם הזה? מטעות אחת גדולה חחח… המשקל של המטבח לא שקל נכון ונהרס לי תוך כדי שקילת המצרכים.. וכך נולד הלחם הזה..
אבל אל תדאגו, כדי לכתוב את המתכון המצרכים נמדדו שוב..הפעם עם משקל תקין.. חחח…
לחם פשוט מאוד להכנה, פשוט בטעם והכי חשוב ילדים ממש אוהבים אותו. כל בני הבית יתאהבו בלחם הזה והוא יהפוך לחבר הכי טוב שלכם.
את הלחם לפרוס רק אחרי שהוא מתקרר, לא מיד מהיציאה מהתנור.
אחרי שהוא מתקרר, אפשר לפרוס ולהקפיא. להפשיר בטמפרטורת החדר.
בהצלחה.

כנסו לקישור כדי לראות איך הוא נפרס ואיזה קראסט וצליל ממכר הוא משמיע:

https://www.instagram.com/p/B_2AA1bHqw2/

לפני הכניסה לתנור
אחרי שיצאו מהתנור

לחם/אתי משה-חביב:

מצרכים:
1 קילו קמח לחם (או שילוב של 700 גרם קמח לחם פלוס 300 גרם קמח כוסמין לבן) .
2 כפות שטוחות שמרים (16 גרם)
כף סוכר (10 גרם)
כף דבש (20 גרם)
1/4 כוס שמן (50 גרם)
כף שטוחה מלח (15 גרם)
2+3/4 כוסות מים מהברז ( 650 גרם)

הבצק אחרי התפחה
אלסטי ורך
עם הרבה בועות

הכנה:
לערבב עם כף קמח ושמרים יחד בקערת המיקסר, מעל לשים את כל יתר המצרכים. ללוש במהירות נמוכה 8 דקות, ולסיום עוד חצי דקה עד דקה במהירות בינונית. הבצק יוצא רך מאוד, זה בסדר גמור!
להעביר להתפחה בקערה משומנת קלות. התפחה עד הכפלת נפח, הזמן משתנה בהתאם לטמפרטורה בבית/חורף/קיץ, בגדול זמן ההתפחה נע סביב השעה.
לאחר ההתפחה להוריד את הנפח על ידי לחיצה על הבצק.
ברגע שאתם רואים שהבצק כבר מתחיל להגיע לשיא שלו תפעילו את התנור על חום של 200 ‪ מעלות. התנור צריך להיות ממש חם שהלחם נכנס אליו.
בגלל שהבצק רך מעבירים אותו ישירות לתוך התבניות, אין צורך בלישה או קיפולים או להעביר קודם לשיש. ממש לחלק מהקערה לתוך התבניות. כדאי להרטיב או לשמן את הידיים קודם ופשוט לחלק, בלי הרבה התעסקויות.
חילקתי ל 2 תבניות אינגליש קייק עמוקות ורחבות! חשוב שיהיו עמוקות ושמנמנות ולא תבנית חד פעמית, בשום אופן לא להשתמש בתבנית חד פעמית וגם לא בתבנית נמוכה.
להתפיח שוב תפיחה קלה, שימו לב, הבצק תופח ממש מהר (תפיחה של חצי שעה בערך).
למרוח קצת שמן מעל ולפזר שומשום או פרג וגרעינים, מה שאוהבים.
להניח את התבניות על רשת התנור ולהכניס לתנור בחום של 200 ‪ מעלות למשך 50 דקות, לאחר 50 דקות להוציא את הלחם מהתבניות (זהירות, רותח! תשתמשו בכפפות), להחזיר את הלחמים שהם בלי התבניות ולשים אותם על רשת התנור ולתת אפיה קצרה של 10 דקות ל קראנצ'יות.
את הלחם לפרוס רק אחרי שהוא מתקרר, לא מיד מהיציאה מהתנור!!!

מתכון ללחם
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחם
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *