טירמיסו קל להכנה

טירמיסו קל להכנה, מהיר ופשוט שכל אחד יכול להכין. בלי ביצים, בלי ג'לטין ובלי התעסקויות מיותרות.

אמנם המתכון המקורי מורכב מביצים ועוד.. הטירמיסו הפשוט והקל שמקצר תהליכים בעצם בנוי מחומרים פשוטים שיש לכולנו בבית.. וההכנה מהירה מאוד וקוצרת המון המון מחמאות..

עוגה מטריפה, טעימה, יפה..מתאימה לאירוח, לשבת ובעצם למתי לא? 😉  מתחסלת בשניות ואי אפשר להפסיק ליישר אותה. אהובה במיוחד על אוהבי הקפה והקקאו.

מוכנים? 10 דקות וסיימתם 🙂

למתכון עבור טירמיסו אמיתי וקלאסי חפשו באתר "טירמיסו קלאסי".

טירמיסו קל להכנה
טירמיסו קל להכנה

טירמיסו קל להכנה/אתי משה-חביב:

הכמות מותאמת לתבנית 20×30, המצרכים בהתאם. אם אתם רוצים עוגה קטנה יותר תפחיתו בכמויות ולהפך.

מה צריך?

1.5 חבילות ביסקוטים/בישקוטים ("לשונות חתול")
כוס מים רותחים
2 כפות גדושות ומלאות נס קפה מגורען
כפית ברנדי או פקק ליקר אמרטו

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
250 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר (אם אתם אוהבים יותר מתוק תוסיפו עוד סוכר)
כוס וחצי חלב

לקישוט: אבקת קקאו

הכנה:

להתחיל בהכנת כוס מים רותחים ולהמיס בתוכה את הנס קפה, לערבב היטב עד שהקפה נמס. להעביר לצלוחית עמוקה שיהיה אפשר לטבול בה את הביסקוטים/בישקוטים. שמתקרר מעט להוסיף לתערובת הקפה הנמס את הברנדי או הליקר ולערבב. להניח בצד.

בינתיים להכניס לקערת המיקסר את כל שאר הרכיבים- הפודינג,השמנת, הסוכר, הגבינה והחלב ולהקציף לתערובת חלקה ויציבה.

הכנת הטירמיסו והרכבת העוגה-

לסדר בתחתית התבנית (השתמשתי בתבנית 20×30) שורה של ביסקוטים/בישקוטים טבולים בנוזל הקפה. לטבול ממש בקצרה כל ביסקוט ולסדר בתבנית. מעל השכבה הראשונה הניחו מחצית מכמות הקרם ותמרחו אותו כך שיכסה את הביסקוטים.

מעל שכבת הקרם הניחו עוד שכבה של ביסקוטים/בישקוטים טבולים בנוזל הקפה, טבלו את הביסקוטים טבילה קצרה מאוד בנוזל הקפה על מנת שהביסקוט לא יהיה סמרטוט. מעל שכבת הביסקוטים הניחו את יתרת הקרם ומרחו בצורה ישרה. כמובן שאפשר לזלף גבעות כמו בתמונה אבל ממש לא חובה.

לסיום פזרו אבקת קקאו על העוגה והכניסו למקרר להתייצבות של 4 שעות לפחות לפני פריסה ראשונית. עדיף כמובן לחכות לילה.

זה הכל. פשוט וקל.

מתכון טירמיסו קל להכנה

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 

טירמיסו קל להכנה
טירמיסו קל להכנה
דירוג
recipe image
שם המתכון
טירמיסו קל להכנה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *