תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים וממכרים, כאלה שלא תפסיקו לנשנש. תוספת נפלאה שמתאימה עם כל דבר שאוהבים, עם סלט, עם בשר, עם ירקות, בארטחה חלבית או בשרית ועוד.

מנה ממש פשוטה להכנה, מנה קלה, מהירה שכל אחד יכול להכין. והטעם? אחחח הטעם, כמה שתפוחי האדמה האלה טעימים..אתם לא מאמינים. אני מוסיפה גם בטטה כי אני מאוד מאוד אוהבת בטטה בתיבול מלוח.

תפוחי אדמה מעוכים מקבלים את הטעם של התיבול גם בתוך תפוח האדמה עצמו מכיוון שהוא פתוח גם בפנים בשל המעיכה. כמו כן, תפוחי אדמה אלו מקבלים קריספיות מיוחדת בשל השמן ובשל צורתן המיוחדת.

אמנם הם לא הכי יפים שיש, אבל התיבול הנכון והמדוייק יוצר טעם שמתעלה על החיצוניות שלהם.

מבטיחה לכם שכל מי שיטעם את התפוחי אדמה האלו ילקק את האצבעות ויבקש מכם מתכון.. תשמרו את המתכון כי יש לי תחושה שתכינו את תפוחי האדמה האלה יותר מפעם אחת.. 😉

שיהיה בהצלחה ואל תשכחו לספר איך יצא 🙂

תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים/אתי משה-חביב:

שקית תפוחי אדמה קטנים (750 גרם)
2 בטטות בינוניות
מלח גס (כפית שטוחה ומחוקה/ לפי הטעם)
פלפל גרוס (כפית/לפי הטעם)
כף אבקת מרק בצל (לא לוותר, זה בעצם הסוד במתכון :).. )
1/2 כוס שמן זית
טימין (3 ענפים מפורר לעלים, להשתמש רק בעלים)

הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה. לבשל חצי בישול. מהרגע שהמים מבעבעים לבשל בערך 15 דקות. שמזלג מצליח להיכנס בתפוח האדמה. לא לבשל למצב רך מאוד! ממש לא!
לסנן את תפוחי האדמה מנוזלים לסדר את תפוחי האדמה על תבנית התנור (לשים נייר אפייה בתחתית), למעוך עם מזלג במרכז תפוח האדמה או למעוך עם הידיים (מה שנוח לכם), או במועך פירה (אבל ממש בעדינות). לא למעוך למצב של פירה, אלא רק שהצורה תהיה פרועה. ניתן לחתוך גם באופן מסודר למניפה/ לפלחים/ לקוביות (איך שאתם אוהבים).
לערבב בצלוחית את השמן עם התבלינים. למרוח כל תפוח אדמה בשמן המתובל. מה שנשאר מהתיבול לשפוך על תפוחי האדמה.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20 דקות.

מתכון תפוחי אדמה מעוכים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

תפוחי אדמה מעוכים

 

תפוחי אדמה מעוכים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
תפוחי אדמה מעוכים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “תפוחי אדמה מעוכים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *