תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור

תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור, מתכון שמשלב שני מתכונים ישנים שלי-  המתכון "תפוחי אדמה עם טריק", ו "תפוחי אדמה בקלי קלות" ,שילוב מנצח בין טיפים, טעם ומתכונים מדוייקים ומנצחים.

קישור למתכונים המקוריים:

https://crunchit.co.il/תפוחי-אדמה-בתנור-בקלי-קלות

https://crunchit.co.il/תפוחי-אדמה-בתנור-עם-טריק

את אותו הטריק שימרתי גם במתכון הזה וגם הוספתי את התיבול מהמתכון השני. בקיצור,יוצא לא פחות ממושלם. אין משהו יותר טעים מתפוחי אדמה קריספים שיוצאים חמים מהתנור.

כדי לראות את סירטון הכנת תפוחי האדמה והבטטה ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור/קראנצ'ית:

מה צריך?
12 תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה חתוכים לחצי
3 תפוחי אדמה מתוקים- בטטה,עם הקליפה חתוכים ל 2 או 4.
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מים רותחים

לתיבול תפוחי האדמה והבטטה בתבנית:

כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית בנדיבות- 1/4-1/2 כוס
עלי טימין טרי
עלי טימין מיובש
עלי אורגנו טריים (לא מיובשים), אם אין אפשר לוותר ולהחליף לפטרוזיליה קצוצה או רוזמרין יבש.

הכנה:
לשטוף היטב את תפוחי האדמה והבטטה, אנחנו משאירים את הקליפה שלהם לכן תשטפו היטב.
לחתוך לחצי.
את הבטטה לא מבשלים לפני כן.
את תפוחי האדמה לשים בסיר עם מים רותחים, להוסיף מלח וסודה לשתיה. לבשל עד ריכוך קל בלבד.
לסנן מנוזלים ולקרר במקרר או לצנן לטמפרטורת החדר.

במגש התנור (מומלץ לשים נייר כסף ועליו נייר אפיה, ישמור על התבנית נקייה), לזלף שמן זית, לפזר מלח גס ופלפל גרוס (לפי הטעם האישי), לפזר את עשבי התיבול ולהניח את תפוחי האדמה והבטטה כאשר הקליפה שלהם פונה למעלה והחלק החתוך למטה.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד השחמה. לאכול חם וקריספי.

מתכון תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “תפוחי אדמה ובטטה קריספים בתנור

  1. מתכון מעולה מוסבר היטב.
    הבעיה עד שמגיעים למתכון שלך (גיליתי אותו במקרה באינסטגרם ) מתיש הגעה לקישור שנותן קישור ועוד כדי להגיע למתכון עצמו, ואז כשרוצים סירטון חסר סירטון הכנה, צריך לחזור לאינסטגרם.
    הכי פשוט באינסטגרם מתכון והכנתו עם סירטון , וקישור לאתר שלך. תאמיני לי זה יתקבל בהמון הערכה , והמון פירגונים לעניות דעתי פי כמה. כמובן את תעשי מה שטוב לך. נתתי עיצה אף שלא ביקשת רק מכוונה טובה. בכל מקרה תודה רבה על המתכון והנדיבות לשתף אותו לציבור כולל המון מתכונים טובים שלך.

    1. תמיד אפשר להיכנס ישירות לאתר קראנצ'ית ,לא חייבים לעבור באינסטגרם. ואם רוצים לראות סירטונים אז הם שמורים באינסטגרם, יש קישור בכל מתכון. בכל המקומות יש קישורים לכל המדיה הרלוונטית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *