תפוחי אדמה ובטטה מבושלים, מתכון שכולם אוהבים, מתאים לארוחת צהריים / שבת וחג.. תוספת נהדר שמתאימה לכל ארוחה.. שילוב של בטטה עם תפוחי האדמה נותן טעם מתקתק יחד עם תיבול מלוח, פשוט מעדן. מומלץ בחום 🙂
את התבשיל ניתן להכין בגירסה של רוטב אדום ובגירסה של רוטב צהוב, כתבתי הסבר במתכון.
כדי לראות את סירטון הכנת תפוחי האדמה והבטטה המבושלים ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
תפוחי אדמה ובטטה מבושלים / אתי משה-חביב:
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
2 בטטות גדולות מאוד חתוכות לקוביות גדולות
6 כפות שמן
8 שיני שום חתוכות לחצי
6 עלים של רוזמרין (לא ענף! רק העלים הדקים הקטנטנים)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף- לא חובה!
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה ומחוקה של כמון
כפית פפריקה מתוקה (אם רוצים רוטב אדום לשים כף פפריקה אדומה ופחות כורכום, אם רוצים רק צהוב אז לוותר על הפפריקה)
מים רותחים שמגיעים ל 3/4 מגובה תוכן הסיר (לא גובה הסיר, אלא גובה תפוחי האדמה).
אם רוצים פיקנטי להוסיף פלפל חריף 1.
הכנה:
להכניס הכל יחד לסיר.
למלא במים שמגיעים ל 3/4 מגובה תוכן הסיר.
לערבב.
להגיע למצב רתיחה (שהמים מבעבעים). לערבב ולנער את הסיר.
לאחר רתיחה, להנמיך את האש לבינונית-נמוכה ולבשל עד ריכוך תפוחי האדמה. לנער שוב את הסיר.
לבדוק מצב נוזלים. אם יש הרבה נוזלים, להוציא מכסה ולבשל עד אידוי חלקי של הנוזלים.
מתכון תפוחי אדמה ובטטה מבושלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
יצא מטורףף
שמחה שאהבת:)
מנה מאוד טעימה ובייתית וממש קלה להכנה! המראה יצא יותר מושי אבל טעים זה מה שחשוב!
לבשל פחות זמן ואז יצא פחות "מושי".. בהצלחה.
שלמות שלמות שלמות
הכנתי עכשיו במזג האויר הקפוא הזה יצא מחמם וטעים
איזה כייף.שמחה שאהבת.