תפוחי אדמה בתנור, קריספיים וטעימים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם! ממכרים בטירוף ואני מבטיחה לכם שהמגש יתחסל בדקות ספורות ויבקשו מכם גם תוספת.
אפשר להשתמש במיני תפוחי אדמה (השקיות הקטנות שמוכרים בסופר,נמצאים במקררים של הירקות) ו/או בתפוחי אדמה רגילים ולא רק במיני הארוזים.אבל אם בחרתם בתפוחי האדמה הרגילים אז תיקחו מהשק את התפוחים הכי קטנים שיש (כמות של בערך 10 עד 15 תפוחי אדמה יתאימו.לבשל,לקרר ולחתוך לחצי או לרבע, תלוי בגודל תפוח האדמה).
מתכון הכי קל בעולם! הכנה פשוטה ברמה בסיסית. כל כל כל אחד יכול להכין ולהצליח. מנה מושלמת שכולם עפים עליה. באחריות!
מתכון קל, פשוט ומהיר להכנה. וטעים,טעים,טעים!
טיפ חשוב- לא לוותר על החלק של בישול תפוחי האדמה אחרת הבישול מתארך ותפוחי האדמה לא יוצאים כאילו טיגנו אותם כמו במתכון הזה.
כדאי ורצוי גם לקרר את תפוחי האדמה לאחר הבישול על מנת שלא יתפרקו לכם בחיתוך. אני מרתיחה,מסננת ומעבירה למקרר לכמה שעות ורק אז חותכת, מתבלת ומכניסה לתנור.
מנה שמתאימה כתוספת ויכולה גם לשמש כמנה בפני עצמה לצד סלט ירוק ורענן. כך או כך לא תפסיקו לנשנש מתפוחי האדמה הנהדרים האלה.
מוכנים?
תפוחי אדמה בתנור/אתי משה-חביב:
מצרכים:
2 שקיות תפוחי אדמה קטנים מאוד (נמצאים במקררים של הירקות שבסופר) או 10-15 תפוחי אדמה רגילים קטנים מאוד (הכי קטנים שיש בשק)
1/2-3/4 כוס שמן זית (כן,כן..)
כף מלח גס
פלפל שחור גרוס או רגיל (מה שאוהבים)
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה חצי בישול. לסנן ולקרר מעט. לחתוך כל תפוח אדמה ל 2.
בקערה גדולה לשים את התיבול ואת תפוחי האדמה החצויים, לערבב עם היד הכל כך שהתיבול יהיה על כל תפוחי האדמה מכל הכיוונים.
בתבנית של התנור להניח נייר אפיה ואת תפוחי האדמה המתובלים על נייר האפיה כך שהחלק החתוך נוגע בנייר והקליפה למעלה. את שאריות התיבול והשמן שנשארו בקערה לשפוך על תפוחי האדמה.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות ל 40 דקות בערך (עד שמשחים והשמן מבעבע מלמטה). למעשה נוצר כאילו תפוח אדמה מטוגן ומתובל. אין צורך לערבב באמצע האפיה או להפוך את תפוחי האדמה.
מתכון קל,פשוט ומהיר להכנה שכל אחד יכול להכין בלי שום בעיה. מנה ממש טעימה, מוצלחת במיוחד שמתחסלת בדקות.
תוספת מצויינת או יכולה להיות כעיקרית בתוספת סלט עלים רענן.
מתכון תפוחי אדמה בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
שלום
אני נהנית לקרוא את האתר שלך.רק היום גיליתי זאת.
כמה זמן לבשל את התפוא?
תודה
שמחה לשמוע.. ברוכים הבאים ❤
לבשל עד רכות וצבע שחום. כמובן שזה לפי הטעם האישי, יש כאלה שמעדיפים שרוף יותר ויש שפחות.
לשיקולך וטעמך.
בהצלחה ?