תפוחי אדמה בתנור עם טריק שעושה את כל ההבדל, מקצר את זמן האפיה, משחים את תפוחי האדמה כמו במסעדות והטעם אלוהי. תפוחי אדמה קריספיים וקראנצ'ים מבחוץ ורכים בפנים.
אז מה בעצם הטריק? בישול במים עם סודה לשתיה, מבינים כמה פשוט אבל כל כך קטלני? אתם לא מבינים איזה הבדל זה יעשה לכם בין עוד תפוחי אדמה לתפוחי אדמה קטלניים.. את הטריק למדתי מהקונדיטור עדן אלקובי שהוא מוכשר בטירוף ומכין מאפים ברמת ליגת העל. את התיבול כבר הכנתי לפי הטעם הביתי שלנו.
מבטיחה לכם שלא תחליפו את המתכון הזה לעולם. זאת התמכרות מובטחת.
לא קולפים את תפוחי האדמה, לא אופים עם כיסוי, לא אופים שעות עד שמתרכך, לא מפוצצים בתבלינים, הכל פשוט מאוד, מהיר וקלללל..
נו, אתם עוד פה? יאללה תכינו ותתייגו אותי:)
תפוחי אדמה בתנור עם טריק /אתי משה-חביב:
לבישול:
10-12 תפוחי אדמה קטנים (לא קטנים מאוד ולא גדולים, בין בינוני לקטן)
מים רותחים, בערך 2.5-3 ליטר
כפית מלח
כף שטוחה אבקת סודה לשתיה
לתיבול:
1/4 כוס שמן זית איכותי
2 שיני שום גדולות כתושות
מלח גס (לא הרבה, תפוחי האדמה כבר מלוחים מהבישול)
פלפל גרוס
4 ענפים של טימין ((לתלוש מהם רק את העלים הקטנטנים, בלי הענף עצמו)
5-6 עלים של רוזמרין (לא ענפים!! עלים בלבד)
הכנה:
לשטוף היטב את תפוחי האדמה, להשאיר אותם בקליפה, לא לקלף. לחתוך אותם לקוביות גסות.
בינתיים להרתיח מים בסיר גדול מאוד, להוסיף מלח וסודה לשתיה. להכניס את קוביות תפוחי האדמה למים הרתוחים ולערבב. כדאי להישאר ליד הסיר כי זה קורה מהר ונהיה קצף שיכול לגלוש. אם ראיתם קצף הכניסו את המרית ותשלפו את הקצף החוצה.
לבדוק תפוח אדמה אחד ולראות שהוא רך מעט, ממש מעט, אל תתנו לתפוחי האדמה להיות רכים מידיי אחרת יצא לכם פירה ולא תפוחי אדמה.
כל הבישול מרגע הרתיחה בערך 5 דקות.
לאחר שתפוחי האדמה רכים מעט, לסנן אותם מהמים ולהעביר למסננת ולתת להם להתקרר מעט ולהגיר נוזלים. חשוב.
לא לשטוף את תפוחי האדמה אחרי שהעברתם מהמים למסננת!!!
בינתיים מכינים את התיבול:
מערבבים הכל יחד בקערה גדולה מאוד, את עלי הרוזמרין לקצוץ. להניח בצד בזמן שתפוחי האדמה מצטננים.
רק אחרי שתפוחי האדמה כבר לא חמים ומעט יבשים, להעביר אותם לקערה עם התיבול ולערבב קלות.
להעביר לתבנית התנור (מומלץ וכדאי לרפד את התבנית תחילה בנייר אפיה) לשפוך הכל, כולל כל מה שנשאר בקערה. לערבב קלות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך חצי שעה, אחרי חצי שעה תערבבו ותנו אפיה נוספת של 10-15 דקות או עד השחמה.
קדימה לזלול ולטרוף..
מתכון תפוחי אדמה בתנור עם טריק
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)