תבשיל קינואה, עדשים וירקות

תבשיל קינואה,עדשים וירקות, גם בריא וגם טעים.. והכי חשוב קל ופשוט להכנה..הכל בסיר אחד. מנה צמחונית,טבעונית, יכולה לשמש כמנה בפני עצמה וגם כתוספת ואפילו קרה בתור סלט.

לגבי הקינואה יש לגביה דעות חלוקות, או שאוהבים או שלא..כך גם לגבי העדשים..

הקינואה מאוד בריאה,היא עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות.  הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים , בזרחן,בברזל ובמגנזיום.  הקינואה איננה מכילה גלוטן ועל כן מתאימה לצליאקים או לרגישים לגלוטן.

העדשים נמנים ממשפחת הקטניות. העדשים מכילות כמות גבוהה של חלבון, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים.

מהשילוב בין הקינואה, העדשים, הבטטה והגזר נוצרת מנה בריאה מאוד ומזינה.

אני אוהבת לאכול את המנה ככה, חמה מהסיר לצד סלט עלים רענן וחמוץ.

תבשיל קינואה,עדשים וירקות/אתי משה-חביב:

מרכיבים:
כוס עדשים שחורות
1/2 כוס קינואה
כוס וחצי מים רותחים
1 גזר גדול מגורד
1 בטטה קטנה מגורדת
2 ענפים של בצל ירוק
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כורכום
3 כפות שמן

הכנה:
לשטוף את העדשים והקינואה, לשים אותם בקערה עם מים ולהשרות אותם כחצי שעה.
בינתיים לטגן את הבצל הירוק, לחתוך את הבצל לעיגולים ולטגן ב 3 כפות שמן.
לגרד גזר ובטטה.
לאחר שהעדשים והקינואה הושרו, לשטוף ולסנן אותם. להעביר אותם על הבצל המטוגן ולתבל אותם, לערבב, להכניס את הגזר והבטטה המגורדים ולערבב. לשפוך מעל מים רותחים ואת הפטרוזיליה הקצוצה. לערבב ולסגור מכסה. להנמיך את האש ולבשל עד שהנוזלים נספגים. לכבות את האש ולא לפתוח מכסה ב 5 דקות הבאות. לאחר מכן, קחו מזלג וערבבו את התבשיל עם מזלג לקבלת אווריריות. בתיאבון 🙂

מתכון תבשיל עדשים,קינואה וירקות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
תבשיל קינואה,עדשים וירקות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *