שקשוקה

שקשוקה אמיתית, בבישול ארוך, עם כל המרכיבים החשובים, בלי קיצורי דרך והתוצאה בהתאם 🙂 פשוט אושר של ארוחה..

מי שאוהב עגבניות ושום (כמוני :)) זאת המנה האידיאלית עבורו..ובמיוחד מי שאוהב את השקשוקה עם לחם בצד..אחחח… תענוג..

כמובן שאנחנו מכירים את גרסת שקשוקת המטבוחה ואת גרסת השקשוקה המהירה (שגם הן מופיעות באתר כמובן) אבל אין כמו השקשוקה המקורית והטעימה הזאת.. מבטיחה לכם הנאה צרופה..

אל תשכחו לפרק איתה חצי כיכר לחם 😉

 

שקשוקה /אתי משה-חביב:

5 כפות שמן

1 גמבה אדומה קטנה חתוכה לרצועות

2 עגבניות אדומות ובשלות מגורדות

5-6 עגבניות אדומות ובשלות מקולפות חתוכות לקוביות קטנות

10 שיני שום חתוכות לחצי

1 פלפל חריף (מי שאוהב חריף מאוד יכול להוסיף עוד פלפל ומי שאוהב פיקנטי שישאיר את הפלפל סגור בתוך הסיר. לחריף יותר אפשר לחתוך את הפלפל לעיגולים/רצועות לחריף פחות להשאיר את הפלפל סגור).

תבלינים-

כף שטוחה סוכר

מלח-לפי הטעם

פלפל שחור-לפי הטעם

כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן

1/4 כפית כורכום (לא חובה)

שקשוקה
שקשוקה

הכנה:

להכניס לתוך סיר רחב הכל יחד חוץ מהתבלינים שאותם מוסיפים יותר מאוחר.

מביאים את השקשוקה לרתיחה (רתיחה- מצב שתוכן הסיר מבעבע), ברגע שמבעבע, מכניסים תבלינים, מערבבים ומנמיכים לאש נמוכה-בינונית ונותנים בישול עד ריכוך כל תוכן הסיר (בערך 30-40 דקות). לערבב מידי פעם.

מכאן עוברים לבדיקת נוזלים בסיר, אם יש בסיר נוזלים, פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עד אידוי חלקי של הנוזלים או עד למצב שאתם אוהבים את השקשוקה שלכם.

לגבי העגבניות-במקום עגבניות טריות, ניתן להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק או קוביות עגבניות.חשוב שתהיה חברה טובה של שימורי עגבניות,רצוי איטלקית.

אפשרי גם להשתמש במטבוחה שנשארה לכם משבת ורק לשבור עליה ביצים.

הוספת ביצים.. חייבים, לא? לסיום הוסיפו את כמות הביצים הרצויה. שוברים כל ביצה בכוס או קערה קטנה ומעבירים בצורה מסודרת לסיר. ככה לעשות עם כל הביצים. לסגור מכסה ולבשל את הביצים למידת העשייה שאתם אוהבים.

והרי לכם שקשוקה כהילכתה.. 🙂

לסיום ניתן להגיש מקושט עם פטרוזיליה קצוצה מעל או פלפל גרוס על כל ביצה.

כמובן שהכי טעים לאכול את השקשוקה עם לחם טרי..

מתכון שקשוקה

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

שקשוקה
שקשוקה
שקשוקה
שקשוקה

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
שקשוקה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *