מתכון שניצל משודרג המנה החביבה ביותר על ילדים וכמובן שגם על מבוגרים.. נשנוש שלא מצליח להחזיק מעמד שניה בצלחת וטורפים אותו ישר מהמחבת.. בשניצל הזה יש תיבול מיוחד וטעים מאוד, בעל טעמים עשירים ומעניינים שלא נמצאים בשניצל הרגיל שבעצם מתובל רק בביצה, מלח ופלפל בציפוי פירורי לחם בלבד. הפעם החלטתי לשדרג את השניצל ולתת לו טעמים הרבה יותר עשירים. בנוסף, הוא גם נראה הרבה יותר טוב 😉 אצלי הילדות מטורפות על השניצל הזה!
מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותו לא תצליחו לחזור לשניצל הרגיל..
שניצל משודרג / אתי משה-חביב:
1 ק"ג חזה עוף או פילה עוף
1 ביצה
כף חרדל
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
לקשקש את הביצה,החרדל והתבלינים בקערה ולהוסיף את חזה העוף. לערבב היטב יחד בקערה ולהניח במקרר לחצי שעה (לא חובה אבל נותן לטעמים להיספג).
לציפוי:
לשים בצלחת שטוחה וגדולה מאוד תערובת פירורי לחם מתובלים:
2 כוסות פירורי לחם זהובים
2 כפות שומשום
2 כפות שטוחות תבלין פטרוזיליה יבשה
כף תבלין אבקת שום
כפית שטוחה ומחוקה מלח
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
אפשר להוסיף גם טיפה פפריקה מתוקה (כפית שטוחה).
לערבב הכל יחד בצלחת.
הכנת השניצל:
להוציא את חזה/פילה העוף שבמרינדה מהמקרר ולטבול מכל הכיוונים כל חתיכת חזה/פילה עוף בפירורי הלחם המתובלים ולהניח כל חזה/פילה עוף מצופה בצלחת חדשה. לערום את כולם.
לטגן במחבת עם שמן שמגיע לחצי מגובה חזה/פילה העוף לטגן משני הצדדים. שמזהיב משני הצדדים להוציא לצלחת גדולה מרופדת בנייר מגבת/נייר סופג.
הרי לכם שניצל מושלם..?
מתכון לשניצל משודרג
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?