שום קונפי

שום קונפי זה אחד הדברים הטעימים שיש. מתאים בתוך כריכים, כממרח, תוספת בתבשילים, על פוקאצ'ה או פיצה.. בקיצור בכל מאכל אפשרי אפשר לשלב את השום קונפי מבחינתי.

בקיצור, תכינו. תודו לי אחר כך ?

פשוט להכנה, מעט סבלנות והשגחה ויש לכם את המאכל הכי טעים ביקום.

אגב, את השמן לא זורקים, משתמשים בו כתבלין או תיבול במאפים/תבשילים וכיו"ב.

שום קונפי: (קראנצ'ית) 

מה צריך? 
שום- כמות שרוצים (בערך 50 שיני שום)
שמן זית איכותי – כמות שתכסה את שיני השום
פלפל יבש אדום – כמות לפי טעם אישי
2-3 ענפי טימין טריים
טיפונת רוזמרין יבש

2-3 ענפי אורגנו טרי
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס

*יש כל מיני סגנונות לתיבול קונפי השום, יש כאלה ששמים אורגנו, יש כאלה שרק שום ושמן זית, יש כאלה בלי רוזמרין או בלי טימין או בלי פלפל חריף.. תשחקו עם זה לפי הטעם האישי שלכם. אני הכנתי לפי הטעם שלי*

הכנה:
לבשל הכל יחד על אש הכי נמוכה, עד ריכוך של השום-תנעצו סכין או מזלג כדי לבדוק (בערך 20-30 דקות). בהתחלה זה נראה שלא קורה כלום (אל תתפתו להגביה את האש!) אבל תוך כמה דקות נוצרות בועות קטנטנות והטיגון יחל. שימו לב שהשום לא ישרף.
פשוט וקל ומתאים עם כל ארוחה ?

מתכון שום קונפי 

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
שם המתכון
שום קונפי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *