שבלול פילו משפחתי במילוי גבינות, מאפה טעים ביותר, נראה מעולה ויכול להתאים לארוחת בוקר, ערב או חלק מארוחה חלבית. לצד סלט ירקות עשיר ומרענן זה פשוט מושלם. ממליצה להגיש עם ביצה קשה, עגבניות מרוסקות וחריף, יוצא פשוט קטלני.
מאפה פשוט, קל ומהיר להכנה. את דפי הפילו קונים והמילוי פשוט מאוד בלי עבודה בכלל.
ניתן להכין את המאפה כשבלול אחד גדול , ניתן להכין כשבלולים אישיים, ניתן להכין כריבועים ועוד. תבחרו מה שבא לכם ומה שמתאים לכם באותו הרגע.
טיפ חשוב בשימוש עלי הפילו- אין להשתמש בהם שהם יבשים ולא להשאיר אותם להתייבש באוויר. הם נשברים ואז אי אפשר להשתמש בהם. חשוב לשמן אותם ורק אז להשתמש בהם. במתכון יש הסבר מפורט איך לשמן.
כדי לראות את סירטון הכנת שבלול הפילו המשפחתי ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
שיהיה בהצלחה 🙂
שבלול פילו משפחתי במילוי גבינות/אתי משה-חביב:
אפשר להכין כריבועים ואפשר כשבלולים.יש הסבר על שני המקרים.
1 חבילת דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת+ 1/4 כוס שמן (להמיס את החמאה למצב נוזל ולהוסיף שמן ולערבב יחד בצלוחית).
*למילוי-
375 גרם קוטג'
1 גבינת חמד 16% ( 250 גרם)
300 גרם גבינת פטה פטינה
1 ביצה
טיפת פלפל שחור גרוס/רגיל
מלח רק אם אתם אוהבים ממש מלוח.לדעתי ממש אין צורך, הגבינות מלוחות מספיק.
*נשאר מילוי? ניתן להשתמש בו למילוי בצקים אחרים. אפשר להקפיא לחודש ולהשתמש בזמן אחר.
* ניתן להוסיף למילוי גם עלי מנגולד חתוכים דק ומורתחים במי מלח לכמה דקות. לסחוט לייבש ולהוסיף. אפשר לשים גם תרד כמובן.
הכנה:
הכנת המילוי- לרסק עם מזלג את הגבינות הקשות ולערבב עם כל השאר יחד לעיסה חלקה. אפשר גם לגרד בפומפייה.
הרכבת המנה-
לשבלולים- להכין תבנית עגולה ולשמן אותה. לפתוח על השיש עלה פילו ולהבריש אותו בחמאה עם השמן, עליו להניח עוד עלה וגם אותו להבריש ושוב להניח עלה וכו' ככה להכין עם 4 עלים. לשים מילוי בקצה ולגלגל לרולדה. להניח בחלק שצמוד לדפנות של התבנית. ושוב, לפתוח עלה ולמרוח בחמאה עם השמן, להניח על העלה הראשון את העלה השני ושוב לשמן ככה עד העלה ה 4, למלא במילוי ולגלגל לרולדה ולהניח במקום שנשאר בתבנית. אם נשאר עוד מקום בתבנית, גלגלו עוד מס' עלים עם מילוי ושימו במקום החסר בתבנית.
ניתן להכין גם שבלולים רזים יותר עם פחות עלים ומילוי. לשיקולכם כמובן.
אפשר כמובן גם להכין שבלולים אישיים ולא מאפה אחד גדול.
למאפה משפחתי מרובע בלי לגלגל- לסדר בתבנית משומנת (מספיק תרסיס שמן) עלה פילו ולהבריש אותו בחמאה מומסת, להניח על העלה הראשון עלה נוסף וגם אותו להבריש בחמאה וכך גם עם העלה השלישי, הרביעי, החמישי והשישי.
מעל 6 העלים המוברשים בחמאה והמונחים זה על זה, להניח את המלית של הגבינות ולמרוח אותה באופן שווה על כל משטח הפילו.
על מלית הגבינה לסדר עלה פילו ולהבריש בחמאה ועליו עוד עלה מוברש בחמאה..כך עד שנגמרים העלים.
את העלה האחרון להבריש גם כן בחמאה ולפזר עליו שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 45 דקות (אולי קצת יותר מזה). לשים לב לפי השחמת המאפה, כל תנור זמנים אחרים.
להוציא את המאפה ולהניח אותו לצינון קל בטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותו (בערך 15 דקות מנוחה).
שהמאפה נעים למגע, לחתוך את המאפה לריבועים או משולשים (תלוי מה בחרתם להכין) ולהגיש לצידו מה שאוהבים, ממליצה על ביצה קשה, כמובן שמי שאוהב ורוצה ניתן להוסיף בצד גם חריף/עגבניות מגורדות וחמוצים.
מתכון שבלול פילו משפחתי במילוי גבינות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
האם ניתן להכין מראש, לשמור במקרר עד למחרת ובבוקר
להכניס לתנור לאפיה?
לא כי אז העלים נרטבים והופכים סמרטוטים. אבל ניתן לאפות ולהקפיא. להפשיר ולחמם קלות, יוצא כמו חדש.