שבלולי מיני כנאפה אלוהיים!! שבלולים ממכרים במיוחד ספוגים בסירופ סוכר מתוק, ממולאים בגבינות ושערות קדאיף ועטופים בבצק פילו. מה יכול להיות יותר טוב מזה? זה וואוו, פשוט וואו! אי אפשר להפסיק לנשנש את השבלולים הטעימים האלה.
קחו בחשבון שאת מיני שבלולי הכנאפה האלה אתם הולכים לאמץ קרוב לליבכם ואני בטוחה שתכינו אותם לא מעט פעמים, במיוחד אם אתם אוהבים את הסגנון והטעם של הכנאפה. אני התאהבתי מיד!
אם תרצו לראות את הסרטונים להכנת השבלולים תוכלו למצוא אותם אצלי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
את הרעיון לשבלולים האלה ראיתי בדף טורקי ומיד התאהבתי. הם מכינים משהו קצת אחר ובלי גבינות, אבל הרעיון וההשראה לקוח משם.
שבלולי מיני כנאפה/קראנצ'ית:
לבצק הפילו:
חבילת בצק פילו
50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן קנולה
לשערות הקדאיף:
200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות אבקת סוכר
מילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
150 גרם מוצרלה מגורדת
בנוסף
100 גרם גבינה בולגרית במליחות מעודנת או גבינת עזים למי שאוהב
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
הכנה:
לעלי הפילו:
משתמשים בכל רולדה ב 2 עלי פילו ומורחים מעל כל שניים שמן/חמאה מומסת.
להכנת הקדאיף:
להמיס חמאה ולשפוך על שיערות הקדאיף, להוסיף אבקת סוכר ולערבב הכל יחד עד שכל השערות עטופות בחמאה ואבקת סוכר.
למילוי:
לערבב ריקוטה עם מוצרלה.
את הבולגרית/גבינת העזים מפוררים בנפרד. ניתן לוותר על הבוחגרית/גבינת העיזים אם לא אוהבים את השילוב של מלוח ומתוק במאפה.
לסירופ סוכר:
לבשל את המים עם הסוכר על הגז עד המסה מלאה של הסוכר.
הרכבת המאפה:
לקחת 2 עלים של פילו אחד מעל השני, להבריש את העליון בשמן או חמאה מומסת (מה שבחרתם), לסדר בקצה משערות הקדאיף העטופות בחמאה ואבקת סוכר, מעל להניח את תערובת הריקוטה עם המוצרלה ומעל הכל לפורר מעט בולגרית או גבינת עיזים. לגלגל מהקצה עם המילוי ועד הקצה הריק לצורה של רולדה. את הרולדה לחתוך לעיגולים ולהניח בתבנית /רינג (אפשר שניים בקוטר 20 או אחד קוטר 26 ועוד אחד קטן, מה שיש לכם בבית ומתאים לכם. ) לסדר את העיגולים צפופים כאשר הפילו בצדדים והמילוי עם הקדאיף מבצבץ מלמעלה (ראו תמונות).
ככה לעשות עם שאר הבצק והמילוי.
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180
מעלות טורבו למשך כ 40 דקות או עד שמקבל השחמה יפה. שיוצא מהתנור לשפוך מיד סירופ סוכר חם (המאפה חם וגם הסירופ חמים) להספיג עם הרבה מי סוכר. לאכול חם.
לזלול בהנאה:)
מתכון שבלולי מיני כנאפה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
שלבי ההכנה:
נראה נהדר. עם איזה מילוי לא חלבי אפשר להכין לדעתך?
בשר טחון
תודה זה נראה נפלא
במידה ורוצה להכין למוצאי הצום, איך מכינים מראש?
מכינים כרגיל ומקפיאים כמו שזה. מפשירים בטמפרטורת החדר או להעביר להפשרה במקרר ואוכלים אחרי חימום בתנור ללא כיסוי (אחרי הפשרה מלאה של המאפה ). כשיוצא חם לשפוך סירופ סוכר. יוצא כמו חדש.
בהצלחה.
תודה על התגובה המיידית
את אלופה של ממש
באהבה