רע'ף על הרע'יף / אוראל אליהו

חברים במטבח – אוראל אליהו עם מתכון ל- רע'ף על הרע'יף – מאפה שמרים חמאתי במילוי גבינות מהמטבח המיצרי.

רע'ף על הרע'יף / אוראל אליהו :

1 ק"ג קמח
קוביית שמרים מפוררת
60 מל' שמן 500 -600 מ"ל מים פושרים
20 גרם סוכר
10 גרם משפר אפיה
20 גרם מלח

לקיפול:

250 גרם חמאה ( חשוב שתיהיה בטמפרטורת החדר )

למילוי:

400 גרם גבינת חמד ו200 גרם ג'יבנה נבולסייה ו2 בצים אחת מעורבבים למחית אחת ( תפקיד הביצה לקשור את הגבינה שלא תצא בזמן אפיה )

הכנה:

שופכים את כל החומרים היבשים למעט המלח, למיקסר עם וו לישה
מוסיפים מחצית מכמות המים ואת כל כמות השמן ובהדרגה תוך כדי לישה מוסיפים את שארית המים והמלח (8 דקות לישה על מהירות בינונית) עד לקבלת בצק חלק … מתפיחים כשעה עד להכפלת נפח …
מרדדים לעלה מלבני בעובי חצי סנטימטר על 3/4 מהבצק מורחים באחידות חמאה , מקפלים את החלק הריק למרכז ואת החלק עם החמאה סוגרים על החלק הריק ככה שנוצר מצב ששכבה בלי חמאה ,שכבה עם חמאה … ונותנים לו מנוחה במקרר של שעה.
כעבור שעה עושים את אותו קיפול פעמיים ומניחים ל חצי שעה נוספות במקרר , לאחר מכן מרדדים לעלה של 40 מ'מ ומחלקים למלבנים שוים , ממלאים בשק זילוף את הגבינה ומזלפים במרכז של כל מלבן.
מגלגלים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום , מניחים להתפחה כ40 דקות … אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ25 דקות

רע'ף על הרע'יף | אוראל אליהו | Crunch it | אתי משה חביב | קראנצ'ית

דירוג
recipe image
שם המתכון
רע'ף על הרע'יף / אוראל אליהו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *