ריבועי שקדים מבצק פריך ללא קמח, בטעמי דבש וחמאה עם שקדים מולבנים, פשוט אלוהי. כל ביס התמכרות, עונג מטורף. נראה לי שאני הולכת לאמץ את המתכון הזה גם לא בפסח.. זה כל כך טעים שאי אפשר לפספס את זה.
ריבועי שקדים מבצק פריך ללא קמח, מתאים לרגישים לגלוטן, לחג פסח ובאופן כללי למי שמבין במאפים טעימים ופריכים שנמסים בפה.
השנה החלטתי שמתכוני פסח יהיו ללא קמחים, חלק בלי אפיה, חלק בלי מיקסר, חלק פרווה והכל כדי להתאים את המתכונים לכל סוגי הדרישות של פסח.
הכנתם, אהבתם, תייגו אותי ושלחו תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם. רוצים לראות סרטונים, לקבל טיפים ושלבי הכנת מתכונים, כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
ריבועי שקדים מבצק פריך ללא קמח /אתי משה-חביב :
לבצק:
250 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים לאבקה דקה
100 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה m
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
לפיזור מעל הציפוי:
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
לציפוי:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
50 גרם חמאה
2 כפות גדושות דבש
גרידת קליפת לימון מחצי לימון (לא חובה)
הכנה:
אפיית הבצק– לסדר את הבצק בתבנית בגודל 22*22 או 2 תבניות מאורכות ונמוכות בגודל 35*11, גובה 3-4 ס"מ. לחורר את הבצק שבתבנית עם מזלג, להקפיא עד שמתקשה. מוציאים ישירות מהמקפיא לאפיה ב180 מעלות לבערך 18-20 דקות. כמה דקות לפני שמוציאים מהתנור מכינים את הציפוי:
מבשלים את החמאה והסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הדבש וגרידת הלימון ומבשלים ממש קלות, עד שהחומרים מתאחדים ונמסים.
להוציא את הבצק אחרי 18-20 דקות ולמרוח את הציפוי על הבצק החצי אפוי ולפזר מעל את השקדים הפרוסים להחזיר חזרה לתנור לעוד 5-6 דקות בלבד! . לצנן ולחתוך לרצועות או קוביות.
מתכון ריבועי שקדים מבצק פריך ללא קמח
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוא?
לא ניסיתי אבל מאמינה שאפשר. אפשר גם להמיר לתחליף קמח של פסח כמו קמח "כרגיל" או "קמח תמי".
יצא מושלם, אלוהייייייייי!!!!!!
האם ניתן להמיר את המתכון לפרווה ועדיין להנות מהטעם הנדיר הזה?
היי.. ניתן להמיר לפרווה, חמאה למחמאה. הבצק יצא עדיין טוב וטעים לגבי הציפוי לא יודעת לומר בודאות, זה עניין של טעם:)