רולדות שמרים ללא התפחה

רולדות שמרים ללא התפחה, מתכון שנולד בזכות הילדות האהובות שלי.. אצלי יודעים שאני לא מאלה שקונים מאפים מתוקים בחוץ (בכל אופן ב 99% מהמקרים), מעדיפה להכין בעצמי בבית, מרגישה שזה הרבה יותר נקי, יותר טעים והרבה יותר איכותי.. (נו טוב..בעיקר נובע מסטריליות קשה שלי).. וכמו בכל יום אנחנו עוברים בדרך לגן של הילדה ליד המאפייה..הפעם התקילו אותי וביקשו רוגלך.. "אמא תקני לנו רוגלך".. ואני בלי להתבלבל:"אמא לא קונה בחוץ רוגלך, רוצים להכין משהו בבית?".. ומה אתם חושבים היתה התשובה? -"ככןןןןן"..

אז זריז זריז,הכנתי בצק שמרים בלי התפחה,מרחנו, גלגלנו והכנו מגולגלות שמרים עם שוקולד.. וזה טעים שזה חם וטרי מהתנור..
אחחח… זה מה שנקרא משהו קטן וטוב 🙂

רולדות שמרים ללא התפחה
רולדות שמרים ללא התפחה

רולדות שמרים ללא התפחה /אתי משה-חביב:

קילו קמח מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
כוס סוכר
3 ביצים L
2 כפות שמן זית
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס ורבע מים פושרים חמימים
כפית שטוחה מלח

הכנה:
להכניס לקערת המיקסר (עם וו לישה) קמח ושמרים ולערבב עם כף. להכניס את הסוכר ושוב לערבב.
להכניס את כל החומרים מלבד המים והמלח. לערבב ל 10 שניות ולהכניס את המים בזרם דק תוך כדי שהמיקסר פועל במהירות נמוכה. לערבל במשך 5 דקות. לאחר 5 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך ערבול של עוד 3 דקות.
להוציא את הבצק, שימו לב כמה הוא נעים ונוח לשימוש.
לחלק את הבצק ל 4 חלקים (החלקים שעוד לא בשימוש שימו עליהם שקית שלא יווצר קרום).
כל חלק לפתוח למלבן, למרוח מילוי שרוצים (אני שמתי חלק ממרח שוקולד השחר וחלק נוטלה), לגלגל לרולדה ולחתוך לרצועות.
להניח בתבנית עם נייר אפייה (אין צורך למרוח ביצה או משהו), ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15-20 דקות בלבד! (שימו לב לצבע ההשחמה והחליטו בהתאם,לא לייבש)
להוציא,לפזר אבקת סוכר ולזלול..

מתכון רולדות שמרים ללא התפחה
בהצלחה ובתיאבון,אתי

רולדות שמרים ללא התפחה
רולדות שמרים ללא התפחה

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
רולדות שמרים ללא התפחה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

8 thoughts on “רולדות שמרים ללא התפחה

    1. תודה רבה 🙂 לא הכנתי רק עם שמן אז לא יכולה לומר לך משהו שלא עשיתי. מאמינה שזה אפשרי. בגדול, בצק שמרים ניתן להכין רק עם שמן,ללא חמאה בכלל, אבל בגלל שאת המתכון הזה ספציפי לא הכנתי רק עם שמן אז לא רוצה לבלבל.

    1. לא ניסיתי עם קמח תופח במקום שמרים לכן לא יכולה לענות לך לגבי החלפה בין השניים.
      אם את רוצה עם קמח תופח פשוט תכיני את הרולדות המגולגלות עם התמרים והאגוזים או במילוי שוקולד, זה מתכון שבטוח יצליח בלי להחליף חומרים.
      יש מתכון באתר כמובן 🙂
      בהצלחה 🙂

    1. זה רולדות.. לא עוגות. יש הבדל. צריך לחתוך אותם ולאפות. הכמות תלויה בגודל הרולדה שתכין ולאיזה גודל תחתוך כל חתיכה. אני הכנתי 4 רולדות וחתכתי אותן. בעיקרון זה כמו רעיון הרוזלך..
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *