רולדה כשרה לפסח

רולדה כשרה לפסח, בלי קמח בכלל! עם בצק ספוגי וטעים וממש פשוט להכנה. בכלל העוגה הזאת ממש קלה להכנה וסופר טעימה.
את הרולדה הזאת הכנתי בעקבות עוגת הקרמבו שלי, שכל שנה אני מכינה אותה לפסח, אבל הפעם רציתי אותה קצת אחרת.. כל פעם אני מחדשת ומשנה..זה התחיל כעוגה עגולה ומשעממת, עברה לעוגה אליפסה עם גבעות כמו קרמבו והגרסה האחרונה היא גרסת הרולדה ? שלדעתי היא הכי מוצלחת.. (אבל אין לדעת מה יקרה שנה הבאה..חחח..)
עוגה פשוטה להכנה, עם חומרים פשוטים ונגישים שיש לכל אחד בבית וגם אם אין אז ניתן לקנות בכל סופר..
הכנתם? שלחו לי תמונה באינסטגרם או בפייסבוק.. וכמובן אתם מוזמנים להגיב כאן למטה בתגובות ולנקד ב 5 כוכבים.. ❤
שיהיה בתיאבון.

רולדה כשרה לפסח/אתי משה-חביב:

מה צריך?
לרולדה-
5 ביצים מופרדות
1 אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל (לא חובה)

לקרם-
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 סוכר וניל

לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה

הכנה:
לרולדה-
להקציף את החלבונים, להוסיף את הסוכר לאחר שנוצרות בועות בחלבונים המוקצפים ולהמשיך להקציף לקצף לבן ותפוח. לאחר שנוצר קצף תפוח ולבן להוסיף את החלמונים ולסיום את האינסטנט פודינג שוקולד.
לרפד את תבנית התנור בנייר אפיה ולהעביר את הבלילה על נייר האפייה, לשטח את הבלילה בעזרת מרית כמעט לכל גודל התבנית,בערך עד 5 ס"מ מרחק מהשוליים (כך שלא יצא בסיס דק או עבה מידיי, תראו כבר בעין), לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 10-12 דקות. לא יותר!

לקרם-
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר ולהקציף לקצף יציב.

לציפוי-
לחמם את השמנת המתוקה במיקרוגל עד שהיא רותחת, להוציא ולהכניס לתוך השמנת את השוקולד,להמתין 30 שניות ואז לערבב עד קבלת עיסה חלקה בצבע אחיד. להמתין 10 דקות לפני שמצפים את העוגה.

הרכבת העוגה:
לאחר שהרולדה אפויה,להוציא מהתנור ולגלגל אותה יחד עם נייר האפייה מיד שיוצאת מהתנור,שהיא עדיין חמה. להשאיר את הרולדה מגולגלת בנייר האפיה עד שהיא מתקררת היטב.
לאחר שהתקררה, לפתוח את הרולדה הקרה והמגולגלת למלבן, למרוח את הקרם ולגלגל שוב. לצפות את הרולדה המגולגלת עם ציפוי השוקולד ולהכניס למקרר לפחות ל 4 שעות.

***הערה לגבי גירסת פרווה: מי שאוהב טעם פרווה ושמנת צמחית מוזמן להמיר את הקרם החלבי לקרם פרווה: 1 שמנת צמחית, כף סוכר או אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל. להקציף יחד לקרם יציב. ***

מתכון רולדה כשרה לפסח
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
רולדה כשרה לפסח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 44 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *