רוגאלך וקוראסונים /כרמית דהאן

רוגאלך וקוראסונים /כרמית דהאן

3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרים טריים
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל
קורט מלח


ללוש הכל להתפיח
לפתוח למלבן למרוח חמאה לקפל בצורת מעטפה לרדד לקפל שוב להכניס לקרור ללילה
לפתוח שוב בבוקר לרדד למלבן לקפל שוב ולתת מנוחה של חצי שעה
ואפשר לעבוד עם הבצק
אני מרחתי על הכמות הזאת רק מאה גרם חמאה
בדרך כלל זה מאתיים אני הסתפקתי במאה
וכשפותחים בפעם השניה אין צורך למרוח חמאה
בהצלחה…..
פוררתי חצי עוגת הבית בטעם שוקולד
חיממתי כוס חלב המסתי בתוכה קקאו שתי כפות כף סוכר וכף שוקולד נוטלה
ערבבתי עד שנמס ושפכתי על פירורי העוגה ערבבתי היטב
המילוי צריך להיות מעט רטוב שיהיה אפשר למרוח אותו
את מה שנשאר לי מהמילוי הקפאתי לפעם הבאה
עושים מלבן ורק על חצי ממנו מורחים את השוקולד את החצי שלא מרחנו מכסים את המלבן המרוח ומרדדים כך שהמילוי נמצא בין הבצק
מרדדים למלבן חותכים משולשים ואז מגלגלים
לקוראסונים לפתוח למלבן או לעיגול לחתוך למשולשים לשים מעט מלית בקצה הרחב ולגלגל
מורחים ביצה מפזרים שוקולד גבישי או סוכר גבישי
מתפיחים חצי שעה
אופים בחום של 1800 מעלות בין עשרים דקות לחצי שעה עד שהם מזהיבים

מכינים סירופ
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מעט תמצית וניל איכותית
מצננים את הסירופ ומברישים את הרוגאלך כשהם חמים
בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
רוגאלך וקוראסונים
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “רוגאלך וקוראסונים /כרמית דהאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *