קציצות עוף ואפונה

קציצות חזה עוף והודו עם הרבה ירק ברוטב אפונה, פטריות וסלרי..כל כך טעים שאין מילים. הקציצות יוצאות רכות, אווריריות ונמסות בפה.

הקציצות הן בלי ביצים, והעיסה יוצאת רכה מאוד ולכן הקציצות יוצאות נימוחות ואווריריות ולא דחוסות ויבשות.

הקציצות משולבות עם חזה עוף טחון, הודו טחון, ירק בריא ותבלינים נכונים, לכן הן גם בריאות בנוסף לכל ולא רק טעימות.

יוצאות בערך 40 קציצות קטנות-בינוניות ולכן חלק טיגנתי וחלק בישלתי. בשני המיקרים הן יוצאות יוצא מן הכלל, עסיסיות ונהדרות. כמובן שאפשר לטגן קודם את כל הקציצות ולהשתמש בהן לבישול או פשוט לאכול ככה. ניתן גם לטגן ולהקפיא ולהוציא בעת הצורך.

מנה נהדרת ליום יום, לשבת או לחג. לא קשה להכנה ולא מורכבת ולכן כל אחד יכול להכין אותה.

תכינו ותתאהבו, מאמינה שהמנה תיכנס אליכם לתפריט הביתי .. בהצלחה 🙂

הקציצות בגירסה המטוגנת

קציצות עוף ואפונה/אתי משה-חביב:

לקציצות-
750 גרם חזה עוף טחון מעורבב עם הודו טחון
1 בצל סגול בינוני
פטרוזיליה
טיפת כוסברה
2 ענפים של בצל ירוק
2 פרוסות לחם (להשרות במים ולסחוט)
1 שן שום גדולה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום

לרוטב-
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 כוסות אפונה עדינה
חצי סלסלת פטריות טריות (הכי קטנות במארז)
2 ענפים של סלרי קצוצים דק (בעיקר העלים)
כף סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
כפית מרק עוף
שמן לטיגון הבצל (בערך 5-6 כפות)
3 כוסות מים רותחים (פחות או יותר)

הכנה:
להתחיל עם הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד השחמה קלה, להוסיף תבלינים ולערבב, להוסיף מים, אפונה וסלרי קצוץ.לערבב. לסגור מכסה ולבשל 20 דקות על אש בינונית.
בזמן שהרוטב מתבשל להכין את העיסה של הקציצות.

הכנת הקציצות– יוצאות כ 40 קציצות קטנות-בינוניות.
במעבד מזון לקצוץ את הבצלים, הפטרוזיליה,הכוסברה, השום והלחם הסחוט מנוזלים. לטחון הכל יחד למרקם משחתי. להעביר את העיסה שיצאה לקערה גדולה יחד עם החזה עוף וההודו הטחונים, לתבל וללוש עם היד, לערבב עד שכל החומרים מתאחדים.
הערה- העיסה יוצאת דביקה, זה בסדר גמור!!! אין מה לדאוג.

ככה זה אמור להיראות, טחינה למרקם משחתי
קציצות רכות כמו עננים

הרכבת המנה:
לאחר 20 דקות שהרוטב מתבשל, לפתוח מכסה ולהנמיך את הלהבה להכי נמוכה, לגלגל כדורי קציצות ולהכניס בעדינות לרוטב. חשוב—- להכין צלוחית עם שמן ובין כל הכנת קציצה וקציצה לשמן את הידיים, לגלגל בעדינות רבה ולהניח ברוטב (חשוב שהלהבה תהיה נמוכה בזמן הזה), ככה לסדר בסיר את כמות הקציצות הרצויות. לנער את הסיר ולהכניס בין לבין את הפטריות (אפשר לחצות אותן ואפשר להשאיר שלמות). לסגור מכסה ולבשל 10 דקות, לאחר 10 דקות לנער את הסיר או להפוך את הקציצות שיקבלו צבע גם מהצד השני. מה שנוח לכם. ושוב לסגור מכסה ולבשל כ 15 דקות. אם תרצו רוטב מצומצם יותר, בסיום הבישול פתחו מכסה ובשלו על אש גבוהה עד לצמצום הרוטב.  ל קציצות עוף מטוגנות, הכינו קציצה בגודל הרצוי עם ידיים משומנות והניחו במחבת עם שמן- אין צורך בהרבה שמן, כמות שמן שמגיעה לחצי מגובה הקציצה ואפילו פחות מזה מספיקה בהחלט. לטגן את הקציצות משני הכיוונים ושמוכן להעביר לצלחת עם נייר סופג. את הקציצות המוכנות ניתן להקפיא, ניתן לאכול ככה ואפשר להכניס לסיר עם רוטב כלשהו.

*****ניתן להכין את אותה מנה ,במקום פטריות לשים תחתיות ארטישוק ומיץ לימון****

מתכון קציצות עוף ואפונה
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות עוף ואפונה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *