קציצות כרובית מטוגנות, רכות ועסיסיות שכל אחד מתאהב בהן.. אפילו ילדים שלא מוכנים לאכול כרובית או בכלל ירקות יתפתו ויחטפו מהצלחת. מלבד הריח המשגע של טיגון הקציצות, הן ממש ממש ממש טעימות. אפילו שהן קרות מהמקרר.
רק מזכירה לכם שאצלי המתכונים קלים ומהירים, זוכרים? אז גם כאן המתכון ממש קל,פשוט ומהיר להכנה..במיוחד אם השתמשתם בכרובית קפואה 😉 אין במתכון הרבה מצרכים ולא צריכים להסתבך עם מרכיבים חשודים. כל מה שצריך זה כרובית ופטרוזיליה.. כל השאר זה תיבול טוב וזה הכל.
יוצאות קציצות עסיסיות, שמנמנות וטעימות.. לא האמנתי שהילדות יאכלו אותן.. (לא מוכנות לטעום כרובית) אבל שנתתי להן לטעום מהקציצה / לביבה (לא גיליתי להן מה יש בפנים..שששש…) הן עפו עליהן וזללנו לנו בהנאה.. רק אחרי שאכלו סיפרתי להן שזו היתה כרובית.. 😉 אמרו שטעים ורוצות שאכין שוב.. (הצלחתי לעבור עוד משימה באוכל..חחח ???)
בקיצור, לכו למטבח ותשמחו את בני הבית עם קציצות כרובית מטוגנות ונהדרות..
קציצות כרובית/אתי משה-חביב:
מתכון לכמות קטנה*
מצרכים:
כרובית טריה קטנה מאוד או חצי חבילה כרובית קפואה של סנפרוסט (או כל חברה שאתם קונים).
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים!)
1 ביצה
4 כפות קמח (אם זאת כרובית מההקפאה אז אולי תצטרכו קצת יותר קמח לספיחת נוזלים)
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית מלאה אבקת מרק בצל (משדרג בהחלט)
הכנה:
לבשל במים עם מלח את הכרובית עד שמתרככת (לא ריכוך של סמרטוט ;), אלא שתהיה רכה אבל יציבה). אם השתמשתם בכרובית קפואה תפשירו אותה ותסננו את המים,אין צורך בבישול.
להכניס למג'ימיקס את הכרובית והפטרוזיליה ולטחון אותם יחד עד למצב שהכרובית הופכת לפירורים דקים. להוסיף את הביצה והתבלינים.
להוציא את הכל לקערה ולהכניס קמח ופירורי לחם ולערבב. אם העיסה רכה מידיי ועדיין עם מים תוסיפו קמח עד למצב שהעיסה יציבה ותערבבו. לא להמתין עם התערובת אלא מיד לטגן בשמן רותח.
כמות השמן לא גדולה, שתגיע לרבע מגובה הקציצה. לטגן משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.
מזהירה מראש שהן נחטפות עוד חמות 😉
מתכון קציצות כרובית
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
אמאלה איזה קציצות ?תודה על המתכון אליפות האים אפשרי להכין באותו מתכון ברקולי
איזה כייף שאהבת. בטח, אפשר גם עם ברוקולי.
יופי תודה אין על המתכונים שלך ממש מוצלחים ומדויקים אים אני עושה שתי כרובית טריה צריכה להכפיל בכמויות של החומרים תודה
תודה רבה ❤️
אפשר בתנור?
אם אוהבים אז אפשר. תמיד אפשר לנסות כמה בתנור ולראות אם אוהבים ואם זה טעים.
סליחה זאת את בתמונה כאן למטה ?? מה זה ??? גם יפה גם אופה ??? ????❤️????
חחחח.. כן,אני.
תודה רבה 🙂