קציצות דגים, ניתן להכין מכל סוג של דג שאוהבים..העיקר שלא יהיו בו קוצים. יש כאלה שמכינים מדג נסיכת הנילוס, יש מדג בקלה, יש מאמנון, מלוקוס ועוד.. הקציצות האלו עשויות מדג נסיכת הנילוס ומדג הבקלה.
את הקציצות מטגנים או אופים קודם על מנת לשמור על צורתן ושלא יתפרקו בבישול. אלה קציצות מאוד עדינות.
מי שאוהב דגים מאוד יאהב את הקציצות האלה ויטרוף חצי סיר.. הריח של סיר הקציצות עם הרוטב פשוט משגע והשלב הבא לאחר שהסיר מוכן, זה פשוט לקחת חלה של שבת ולאכול ביחד עם הקציצות.. יאמממיייי ???
**כמות הקציצות היא גדולה, לכן מכינים (מטגנים או אופים) הכל ומקפיאים את הכמות שלא צריך. כך שתרצו להכין בפעם הבאה, תדעו שיש לכם כבר קציצות במקפיא וכל מה שנשאר לכם להכין זה רק את הרוטב**
מתכון של אימוש אהובה שלי, שכל מתכון שלה יוצא בול! וגם יוצא תמיד הכי טעים, לא משנה כמה פעמים נכין וננסה, שלה תמיד יוצא הכי מוצלח… כמו שאנחנו יודעים, תמיד האוכל של אמא יוצא הכי טעים וטוב.. נראה לי שזה בגלל תבלין מאוד מיוחד שהיא מכניסה לשם שנקרא אהבה 🙂
שיהיה בהצלחה ובתיאבון 🙂
קציצות דגים /אתי משה-חביב:
חומרים לקציצות:
*אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים.
1 ק"ג פילה דג בקלה (שקית אחת קפואה)
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
צרור כוסברה (עלים, בלי גבעולים)
ראש שום (לקלף ולפרק לשיניים)
1 בצל קטן (אפשר מטוגן ואפשר שלא)
4 פרוסות לחם או 1/2 שקית פירורי לחם
2 ביצים
כף שטוחה כמון
כפית מלח/ לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה כורכום
כף שטוחה מרק עוף פרווה
הכנת הקציצות:
לשטוף, לנקות ולהשרות את הדגים בקערה עם מים קרים, לימון ומלח. לחצי שעה-שעה. לאחר ההשריה לשטוף היטב את הדגים ולסחוט אותם טוב מהמים. להניח על נייר מגבת לספיגת הנוזלים הנותרים.
לטחון את הדגים ולהכניס ביחד לטחינה גם כוסברה, שום ואת הבצל (את הבצל ניתן לטגן קודם ולהוסיף לתערובת או לטחון יחד עם השאר).
להוסיף לטחינה 4 פרוסות לחם (ללא הקשה. להשרות אותם לדקה במים ולסחוט היטב!), אפשר במקום לחם להוסיף פירורי לחם אחרי שכל העיסה טחונה.
שכל העיסה טחונה, להעביר לקערה גדולה ולהוסיף את הביצים והתבלינים ולערבב היטב לאיחוד הטעמים. ניתן לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
להכניס את התערובת למקרר ל 10 דקות.
להכין מהעיסה קציצות ולטגן משני הצדדים במחבת עם מעט שמן. לא לטגן עם המון שמן וגם לא מעט מידיי, בגובה חצי מהקציצה. הקציצות עדינות.
ניתן גם לאפות את הקציצות ולא לטגן.
***יוצאת כמות גדולה של קציצות, לכן אפשר לטגן את הכל ופשוט להקפיא אותם מוכנות. כאשר רוצים לאכול, מוציאים מההקפאה ישירות לסיר של הרוטב***
חומרים לרוטב:
6 עגבניות מגורדות או קופסת שימורים של עגבניות מגורדות (תוצרת איטלקית).
כף גדושה רסק עגבניות
1/4 כוס מים רותחים
6-7 שיני שום שלמות
1 גמבה חתוכה לרצועות
1/4 צרור כוסברה קצוצה (העלים, ללא גבעולים)
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן
כפית שטוחה ומחוקה מלח
כף סוכר
1/2 כפית כורכום
טיפת פלפל שחור
שמן- כמות שמכסה את תחתית הסיר (בערך 5-6 כפות)
לרוטב פיקנטי- להוסיף פלפל חריף אחד או יותר (לפי הטעם ורמת החריפות המבוקשת).
הכנת הרוטב:
לטגן בשמן את הגמבה ואם החלטתם גם חריף אז גם את החריף (טיגון קל בלבד), להוסיף את השום והעגבניות המרוסקות לערבב. להוסיף את כל שאר החומרים כולל תבלינים ולערבב. לבשל בסיר סגור על אש בינונית-נמוכה בערך 20-30 דקות. (לראות שהשום והגמבה רכים).
לאחר שהרוטב מוכן, להוסיף את כמות הקציצות הרצויה. לבשל את הקציצות יחד עם הרוטב (להשקות אותם מידי פעם- לקחת מהרוטב ולשים על הקציצה). הבישול של הקציצה ברוטב הוא מהיר מאוד כי הקציצות מאוד עדינות ולכן לבשל על אש בינונית-נמוכה למשך 15 דקות בערך.
לאכול עם חלה טריה של שבת או עם אורז..
מתכון לקציצות דגים
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?
אין עלייך ??מתכון פצצה בדיוק כמו שאני מכינה אחד לאחד .
אלופה ????
תודה רבה 🙂 מתכון מוצלח של אמא שאין לו תחליף 🙂
אני לא הכנסתי את הקציצות לרוטב אלא יצקתי על כל מנה של קציצות את הרוטב הרותח ונתתי לזה דקה לנוח . ככה גם לא שרפתי את החיך, וגם מרגישים יותר טוב את מרקם הקציצה.
נהדר.. נשמע מצויין. זה היופי באוכל,כל אחד לוקח את המנה למקום שלו ולאיך שהוא הכי אוהב ומתחבר.
שמחה שאהבת 🙂
היי האם ניתן להשתמש במיקסר ולא במטחנה?
אפשר במעבד מזון