קציצות ברוטב מטבוחה וחצילים


להרבה אנשים יש חולשה לקציצות, למטבוחה טובה ולחצילים מטוגנים. אז למה בעצם לא להכין מנה שמורכבת מכולם יחד? גם ככה מכניסים את שלושתם לתוך חלה טריה, לחמניה או פיתה.. אז עכשיו הכל מוכן כבר חם בתוך סיר לוהט ומטורף.

הבעיה עם המנה נזאת היא שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה וכמות הפחממות שבאה איתה היא בלתי מוגבלת. חחח..

אגב, חייבת לציין שאני לא חסידת קציצות אבל הקציצות האלה פשוט כבשו את ליבי, הכי טעימות שהכנתי ואכלתי. נשארות רכות ועסיסיות ברמות שלא נתקלתי קודם. והכל בזכות שני מרכיבים שעשו את כל ההבדל- טחינה ומי סודה… כן, כן.. לא מאמינים? תנסו בעצמכם. מבטיחה לכם שלא תחליפו את המתכון הזה בשום מתכון אחר.

במתכון אין ביצים! אין צורך להוסיף, התערובת מושלמת בדיוק כפי שהיא.

קבלו את הכריך הישראלי האולטימטיבי, כריך עם קציצות, מטבוחה וחצילים.

מתכון לחלה תמצאו כאן:

https://crunchit.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa/

מתכון ללחמניות כאן:

https://crunchit.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%a1%d7%a4%d7%a8/

מתכון לפיתות כאן:

https://crunchit.co.il/%d7%a4%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%aa/

קציצות ברוטב מטבוחה וחצילים/אתי משה-חביב:

לקציצות: 
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
כף טחינה גולמית
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
מלח
פלפל
כף שטוחה פפריקה מתוקה
נשיקה של לחם או חלה-להשרות במים ולסחוט היטב
1/4 כוס מי סודה לשתיה (לא האבקה)

למטבוחה:
המתכון למטבוחה נמצא כאן:
מטבוחה

לחצילים:
1 חציל בינוני, רצוי שיהיה בעל משקל קל.

הכנה:
מתחילים עם הכנת המטבוחה, עדיף אפילו יום קודם או להשתמש במטבוחה ששמרתם במקפיא מפעם קודמת שהכנתם.
אחרי הכנת המטבוחה לטגן את החצילים.
בסיום הכינו את הקציצות.

הכנת המטבוחה:
המתכון וההסבר בקישור המצורף למעלה.

הכנת החצילים:
לשטוף את החציל מבחוץ, לקלף את רוב הקליפה (אני אוהבת שנשארת קצת קליפה), לחתוך לקוביות,לפזר עליהן מלח ולהניח במסננת (מתחת למסננת שימו צלחת או קערה שהנוזלים יצאו לתוכה).
אחרי שהנוזלים יצאו (בערך אחרי שעה פלוס), להעביר את הקוביות על נייר סופג ומעל גם נייר סופג, לספיגת שאריות הנוזלים מהחצילים.
לחמם מחבת עם שמן (לא שמן עמוק, כחצי מגובה החצילים) ולטגן את החצילים מכל הכיוונים עד השחמה.
להוציא עם כף מחוררת לתוך קערה עם נייר סופג לספיגת השמן.

הכנת הקציצות:
לקצוץ דק ממש את הבצל והשום יחד עם הפטרוזיליה והלחם הסחוט ממים. ללוש יחד. לשים בקערה גדולה את הבשר, הטחינה והתבלינים (חוץ ממי הסודה שאותם שמים בסוף) – ללוש אותם היטב ולהוסיף להם את הבצל, השום , הפטרוזיליה והלחם הקצוצים יחד, ללוש עם היד את כל המרכיבים יחד (חוץ מהסודה) ממש טוב.  להניח במקרר ל 5-10 דקות.
לאחר מכן להוסיף את מי הסודה לשתיה וללוש היטב, להניח בצד 10 דקות.

הכנת המנה:
בסיר רחב ונמוך לסדר בתחתית מטבוחה מבושלת ומוכנה, להוסיף לה 1/2-3/4 כוס מים רותחים ולערבב. לא להדליק עדיין את הגז. על המטבוחה לסדר כדורים של קציצות ולהעביר לגז לאש נמוכה, לסדר בין הקציצות את החצילים, לנער קצת את הסיר כדי שהמרכיבים ימצאו את מקומם ולסגור מכסה. לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות, לנער את הסיר שוב(לודא שהקציצות עטופות ברוטב, אם לא אפשר להפוך אותן או לנער את הסיר כך שהן יתגלגלו ויעטפו את עצמם באופן עצמאי), להמשיך לבשל עוד 15-20 דקות.
לזלול בתוך חלה, לחמניה, פיתה או כל מה שבא לכם.
יאממי.

מתכון קציצות ברוטב מטבוחה וחצילים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות ברוטב מטבוחה וחצילים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *